• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem ārstniecības iestādēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2003., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes sēdes protokola Nr.24 izraksts

Par nodokļu parādu dzēšanu

Vēl šajā numurā

26.11.2003., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem ārstniecības iestādēm

Valsts statistikas un medicīnas tehnoloģiju aģentūra (VSMTA) ir beigusi izvērtēšanas procesu finansējuma piešķiršanai neliela apjoma projektiem ārstniecības iestādēm no Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) Rezerves fonda.

Izvērtējot projektus atbilstoši kritērijiem, Veselības ministrija par atbalstāmiem uzskata 37 ārstniecības iestāžu projektus par kopējo summu 660 tūkstoši latu. Ārstniecības iestādes pārsvarā šos līdzekļus plānojušas ieguldīt neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestu darba, tehnoloģiskā nodrošinājuma un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā, kā arī slimnīcu uzņemšanas nodaļu darbības nodrošināšanā un darba uzlabošanā.

Šāda veida atbalsts ārstniecības iestādēm no valsts līdzekļiem ir unikāls, un pozitīvas atsauksmes saņemtas no ārstniecības iestāžu vadītājiem un pašvaldībām par valsts ieinteresētību slimnīcu nodrošināšanā un attīstībā.

Visu ministrijas atbalstīto projektu sarakstu vēl izskatīs VOAVA Rezerves fonda komisija un tikai tad tiks pieņemts galīgais lēmums, kurām iestādēm un kādā apjomā tiks piešķirts finansējums.

Pašlaik ministrija nevar sniegt informāciju par konkrētām ārstniecības iestādēm, kas pretendē uz VOAVA Rezerves fonda līdzekļiem, jo projektu izvērtēšanas process ir konfidenciāls.

No VOAVA rezerves fonda līdzekļiem ārstniecības iestāžu projektiem bija plānots izlietot aptuveni vienu miljonu latu, pavisam pieteicās 62 ārstniecības iestādes par kopējo summu 1,2 miljoni latu.

Ārstniecības iestāžu projektu atbilstība tika izvērtēta atbilstoši izstrādātajiem kritērijiem. Galvenie kritēriji: projekta realizācijai nepieciešamā summa no Rezerves fonda nedrīkstēja pārsniegt 20000 latus (tas nepieciešams, lai projektam paredzēto naudu būtu iespējams apgūt vēl šajā gadā); ārstniecības iestādei jābūt novērtētai atbilstoši likumdošanā noteiktajām obligātajām minimālajām prasībām; ārstniecības iestādes atbilstība ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju plānotajam struktūras plānam (lokālās slimnīcas projekts saistīts ar neatliekamās palīdzības sniegšanu vai uzņemšanas nodaļas darba pilnveidošanu un pārprofilējamās ārstniecības iestādes projekta atbilstība pārprofilējamajam profilam).

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!