• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Nīderlandi tūrismā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2003., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Top Tūrisma terminu skaidrojošā vārdnīca

Vēl šajā numurā

26.11.2003., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Nīderlandi tūrismā

Šodien, 26.novembrī, Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamenta direktore Aira Andriksone, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktore Marika Zante un Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas pārstāvji tiksies ar Nīderlandes tūrisma nozares pārstāvi Skandināvijā un Somijā Lagerfelti Gelhāru.

Nīderlandes Tūrisma padomes pārstāvji ieradušies vizītē Latvijā, lai iepazīstinātu Baltijas valstis, kas ar 2004.gadu jau būs ES dalībvalstis, ar Nīderlandi un savu organizāciju, kā arī pārrunātu turpmāko sadarbību tūrisma nozarē.

Nīderlandes Tūrisma padome tika izveidota, apvienojoties trim organizācijām – Nīderlandes Tūrisma aģentūrai, Nīderlandes Paražu birojam un “Tūrisms & atpūta”. Padomes centrālajā un 12 reģionālajos birojos pavisam strādā 220 darbinieku.

1990. gada decembrī starp Latvijas Republikas Ministru padomes valdības administrāciju un Nīderlandes Karalistes Overaislas provinces padomi tika noslēgts līgums, kurā ietverta sadaļa par tūrismu. Katru gadu tiek izstrādāts jauns sadarbības plāns ar konkrētiem pasākumiem. Sadarbības projektus šīs programmas ietvaros ieinteresēti īsteno Kurzemes Tūrisma asociācija un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka tālākas sadarbības nolūkos būtu veicināma sadarbība starp atbildīgajām valsts institūcijām.

Līdz šim Latviju nav apmeklējuši daudz tūristu no Nīderlandes. Statistikā Nīderlande atsevišķi netiek izdalīta, bet tiek skaitīti viesi kopumā no Beniluksa valstīm (piemēram, 2000.gadā tūrisma firmas apkalpojušas 326 cilvēkus, 2001.gadā – 707, 2002.gadā – 367).

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Beniluksa valstu (t.sk. Nīderlandes) iedzīvotāji Latviju kā ceļojuma galamērķi izvēlas daudz retāk, nekā Latvijas iedzīvotāji dodas uz Beniluksa valstīm. Tāpēc ir ļoti svarīgi attīstīt sekmīgu abu valstu sadarbību tūrisma jomā.

Tūrisma plūsmas palielināšanai uz Latviju būtu jāveic virkne mārketinga pasākumu. Tā kā Nīderlande ir jauns tūrisma tirgus visām Baltijas valstīm, iespējams, ka turpmākajos gados TAVA sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas nacionālajām tūrisma organizācijām īstenos kopējas aktivitātes Baltijas valstu tūrisma popularizēšanai Nīderlandē.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!