• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības produktu kvalitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2003., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ietekmi ES lēmumos

Vēl šajā numurā

26.11.2003., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecības produktu kvalitāti

Šodien, 26.novembrī, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Venēcijā piedalās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu lauksaimniecības ministru konferencē. Ministri runās par lauksaimniecības produktu kvalitāti, bioloģisko lauksaimniecību un lauku attīstību. Visas šīs jomas ir būtiskas arī Latvijai.

Bioloģiskā lauksaimniecība Latvijā šobrīd aizņem tikai nepilnu procentu no lauksaimniecībā izmantojamās zemes, bet tiek plānots, ka 2006.gadā bioloģiskā lauksaimniecība aizņems vismaz 3 procentus no lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Latvijā tiek izstrādāts bioloģiskās lauksaimniecības attīstības plāns laikam no 2003. līdz 2006.gadam. Tajā paredzēti pasākumi šīs nozares attīstībai: atbalstīt bioloģisko produktu ražošanu un pārstrādi, veidot mārketinga sistēmu, pilnveidot sertifikācijas sistēmu, kā arī izveidot bioloģiskās lauksaimniecības izglītības, zinātnes un konsultāciju sistēmu. Lai sekmētu šo attīstību, svarīga ir starpvalstu sadarbība šajā jomā.

Savukārt lauksaimniecības produkcijas kvalitātes vadība Latvijā balstās uz likumdošanas un kontroles sistēmas pilnveidošanu, tādējādi nodrošinot ražotāju konkurētspēju un patērētāju interešu aizsardzību. Latvijai nozīmīgs kvalitātes politikas jautājums ir lauksaimniecības un pārtikas produktu ģeogrāfisko norāžu, cilmes nosaukumu un īpaša rakstura sertifikātu aizsardzība. Tālab ir izveidota koordinējoša un konsultatīva institūcija “Ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu padome”, kura izvērtē Latvijas uzņēmēju iesniegumus par aizsargātas ģeogrāfiskās norādes, aizsargāta cilmes nosaukuma piešķiršanu. Padome nodrošina ES reģistrēto norāžu aizsardzību Latvijā un ražotāju grupu iesniegumu iesniegšanu Eiropas Komisijai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!