• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai pārtaptu no nemīlama par cienītu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2003., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pārtikas aprites uzraudzības likumu

Vēl šajā numurā

27.11.2003., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai pārtaptu no nemīlama par cienītu

Vakar, 26. novembrī, Valsts ieņēmumu dienests svinīgā sēdē atzīmēja savu desmitgadi

VID05.JPG (15421 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar, 26.novembrī, Valsts ieņēmumu dienestā: VID ģenerāldirektora pirmā vietniece, Galvenās nodokļu pārvaldes direktore Nelija Jezdakova, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, VID ģenerāldirektors Kārlis Ketners, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, VID Galvenās muitas pārvaldes direktora vietnieks Uģis Liepa un VID ģenerāldirektora vietnieks Gunārs Līdums.

Lai arī no šodienas saspringtā dzīves ritma tāls un sens šķiet 1993.gads, kad Saeima pieņēma likumu par šādas valsts struktūras izveidi, gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) viesu, gan pašu vadītāju teiktais apliecināja, ka “daudzstāvu māja kopīgiem spēkiem vēl ne tuvu nav uzcelta” un nodokļu sistēmas pilnveidošanā ieguldāms vēl ne mazums laika, prāta un izziņas. Desmit gadi ir devuši labu atspērienu turpmākai izaugsmei. Šis laiks ļāvis daudziem darbiniekiem no iesācējiem kļūt par savas nozares profesionāļiem.

Uzrunā viesiem VID ģenerāldirektors Kārlis Ketners pateicās par atbalstu svētku brīdī un sadarbību ikdienas darbā. “No šauriem gaiteņiem, kur VID mita tā izveidošanas sākotnē, esam izauguši līdz modernām, Eiropas līmenim atbilstošām klientu apkalpošanas zālēm. Esam auguši savā pieredzē, esam tikuši uzklausīti, un īpaši pēdējā laikā esam izveidojuši veiksmīgu sadarbību ar Finanšu ministriju. Kopējo mērķu labā ceram uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk,” teica K.Ketners.

VID desmit gadu jubilejā saņēma apsveikumus no Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un prezidenta kancelejas. Savā apsveikumā V. Vīķe-Freiberga novēl VID arī turpmāk veicināt iedzīvotājos pareizu izpratni par tā nozīmīgo lomu pārtikušas valsts un godprātīgas sabiedrības veidošanā. Ministru prezidenta Einara Repšes apsveikumā bija izteikta pateicība par padarīto darbu un aicinājums Latvijas tautai uzticēties VID kā iestādei, kas strādā valsts un iedzīvotāju labā.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzrunā atsaucās uz šo gadu kā daudzu nozīmīgu valsts iestāžu jubileju laiku, kas sakrīt arī ar valsts 85.gadskārtu. “Ir jāatzīst, ka VID daudz paveicis, lai virzītos no represīvas un zināmā mērā nemīlētas iestādes uz servisa iestādi, kas ir sabiedrotais godīgiem nodokļu maksātājiem. Vēlētos uzsvērt arī samērīguma principa ieviešanu VID darbā, par nebūtiskiem pārkāpumiem nosakot mazākus sodus vai tikai brīdinot, savukārt ar visu bardzību sodot valsts apkrāpšanas gadījumos lielos apmēros. Uzlabojies arī savstarpējo komunikāciju process ar uzņēmējiem un sabiedrību.

Pārnestā nozīmē no ceļu policista, kas sēž krūmos, VID ir kļuvis par ceļu policistu, kas uz ielas regulē satiksmi. Protams, pateicība jāizsaka arī par nodokļu iekasēšanas nozīmīgo uzlabojumu šogad, laikā, kad notikusi nodokļu samazināšana,” teica finanšu ministrs Valdis Dombrovskis.

VID10.JPG (13059 bytes) VID08.JPG (9514 bytes) VID09.JPG (8482 bytes)

Apsveicēju pulkā bija Centrālā statistikas pārvalde, Valsts robežsardze, Sanitārā robežinspekcija, Valsts iepirkumu uzraudzības birojs, Starptautiskais valūtas fonds, Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Valsts meža dienests, Valsts kontrole, Latvijas Ģenerālprokuratūra, Valsts policija, Valsts zemes dienests, Finanšu ministrija, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts.

Valsts ieņēmumu dienesta desmit gadu jubilejas pasākumi turpināsies līdz 19. decembrim. VID ģenerāldirektors K.Ketners dosies uz VID reģionālajām iestādēm, lai kopīgi atzīmētu jubileju reģionos. Nākamajā nedēļā, 3. decembrī, notiks VID izdotās grāmatas “Nodokļi un nodevu vēsture Latvijā” prezentācija. 16. decembrī paredzēta preses konference, kurā VID informēs par desmit darba gadu pieredzi — izmaiņām un sasniegumiem. Bet 17.decembrī notiks starptautiskā zinātniski praktiskā konference “Nodokļu administrēšanas un muitas stratēģiskā loma tautsaimniecības attīstībā”.

VID07.JPG (13944 bytes) VID04.JPG (12752 bytes)
Valsts ieņēmumu dienesta 10.gadadienā VID ģenerāldirektoru Kārli Ketneru sveikt ieradušies Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, valsts kontrolieris Raits Černajs un ģenerālprokurors Jānis Maizītis (augšējos attēlos); VID ģenerāldirektors Kārlis Ketners un finanšu ministrs Valdis Dombrovskis; KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe un Kārlis Ketners
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Kā sapratni un tuvināšanos veicinoša ir vērtējama arī vakar jubilejas svinīgajā pasākumā atklātā VID darbinieku vaļasprieku izstāde. Tajā eksponēti visā Latvijā šīs iestādes struktūrās strādājošo vaļasprieki. Izstāde neaizrauj ar vērienu, taču pārsteidz ar eksponātu savdabību, cilvēku interešu dažādību un talanta izpausmēm. Līdzās akmeņu kolekcijai atrodas iespaidīgas medījumu trofejas, dzīvīgām krāsām bagātas gleznas, floristikas darbi, filigrāni sievietes tērpa izšuvumi, pūcītes no dažādiem materiāliem, šķēru klāsts, dabas materiāli, kas pārvērsti tēlos, un šis tas cits.

Zaida Kalniņa, “LV” nozares redaktore

Ministru prezidents Einars Repše:

Augsti godātais Ketnera kungs!

Sveicu Valsts ieņēmumu dienesta kolektīvu desmit gadu jubilejā! Man ir prieks par pieaugošajiem ieņēmumiem valsts budžetā – īpaši pēdējā gada laikā. Tas nenoliedzami ir arī Valsts ieņēmumu dienesta nopelns.

Izsaku pateicību Valsts ieņēmumu dienesta kolektīvam par līdz šim padarīto, novēlu vēl aktīvāku rīcību turpmākajā darbā un izaugsmi nākotnē. Vienlaikus aicinu sabiedrību un uzņēmējus uzticēties Valsts ieņēmumu dienestam, jo iestāde strādā Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labā.

2003.gada 26.novembrī

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!