• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārpolitiku ES un NATO kontekstā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2003., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas 22.sesiju

Vēl šajā numurā

27.11.2003., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārpolitiku ES un NATO kontekstā

Vakar Valsts prezidente tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Inesi Vaideri un komisijas locekļiem

SL2.JPG (19529 bytes)
Vakar, 26.novembrī, Rīgas pilī: Saeimas Ārlietu komisijas sekretārs Guntis Bērziņš, komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, komisijas locekle Silva Golde, komisijas priekšsēdētājas biedrs Leopolds Ozoliņš un komisijas locekļi Sarmīte Ķikuste un Aigars Pētersons
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26. novembrī, Rīgas pilī tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Inesi Vaideri un komisijas deputātiem, pārrunājot ārpolitiskās aktualitātes un komisijas darbu pie likumdošanas ārlietu jomā.

I.Vaidere informēja par Saeimas Ārlietu komisijas darbību Eiropas Savienības (ES) un NATO integrācijas kontekstā, kā arī akcentēja galvenos ar likumdošanu saistītos jautājumus ārlietu jomā. Jaunās Eiropas kontekstā tika uzsvērta arī sadarbības nozīme starp Eiropas mazākajām dalībvalstīm. Sarunas dalībnieki atzīmēja nepieciešamību izvirzīt ārpolitikā jaunus mērķus un uzdevumus, kas iezīmētu Latvijas ārpolitiku pēc valsts pilntiesīgas dalības ES un NATO. Apspriežot jaunās Latvijas ārpolitikas koncepcijas nostādnes, kā ļoti būtisku valsts attīstībai tikšanās dalībnieki uzsvēra ārējo ekonomisko attiecību aktivizēšanu, Latvijas lomu tā dēvētajā ES Jauno kaimiņu iniciatīvas īstenošanā, kā arī rūpes par latviešu diasporu ārzemēs. Valsts prezidente sarunā uzsvēra nepieciešamību izvērst ārējo ekonomisko attiecību pārstāvēšanu Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, kā arī atvērt vēstniecību Japānā.

Pārrunājot starptautiskās aktualitātes, V.Vīķe-Freiberga un komisijas locekļi apsprieda iespējas, kā Latvija varētu atbalstīt Gruziju tās pārveidošanās un demokratizācijas procesā. Puses bija vienisprātis, ka Centrālās vēlēšanu komisijas pieredzes nodošana Gruzijai būtu lietderīgs un piemērots atbalsts saistībā ar gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Sarunas laikā Valsts prezidente informēja deputātus par Vēsturnieku komisijas darbu, skaidrojot pasaulē sarežģīto 20.gadsimta Latvijas vēsturi. Viņa arī aicināja Saeimas Ārlietu komisiju izmantot savos ārlietu kontaktos Vēsturnieku komisijas veiktos pētījumus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!