• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
A.s. "Grindeks" pateicas ķīmijas skolotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labdarība tiecas no Brēmenes uz Rīgu

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

A.s. “Grindeks” pateicas ķīmijas skolotājiem

Šodien, 28.novembrī, publiskā akciju sabiedrība “Grindeks” pasniegs prēmijas Latvijas labākajiem ķīmijas skolotājiem par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā ķīmijas nozares studijām.

Par ieguldīto darbu audzēkņu sagatavošanā 100 latu prēmijas tiks piešķirtas 10 skolotājiem no dažādām Latvijas pilsētām – Irinai Dobelei (Aizputes vidusskola), Gaļinai Višņakovai (Preiļu 2.vidusskola), Inesei Orbidānei (Ogres 1.vidusskola), Valentīnai Sičevai (Rīgas 31.vidusskola), Dacei Kreitusei (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija), Agritai Veidei (Rīgas 99.vidusskola), Viktorijai Kagainei (Jelgavas 1.ģimnāzija), Dainai Sondorei (Salas vidusskola), Antoņinai Japiņai (Saldus 2.vidusskola) un Janīnai Grāverei (Valmieras ģimnāzija).

RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes dekāns Valdis Kampars atzīst, ka skolās dabaszinātnes — ķīmija un fizika — nav populārākās nozares skolēnu vidū, līdz ar to maz jaunu, talantīgu cilvēku pēc vidusskolas beigšanas izvēlas mācīties ķīmiju, fiziku un inženierzinātnes, tātad netiek nodrošināta jauna speciālistu maiņa.

““Grindeks” sāktā prēmēšanas sistēma ķīmijas skolotājiem ir mēģinājums parādīt skolēniem ķīmiju kā nozari, kas piedāvā attīstību un perspektīvas darbavietas, jo tieši no skolotāju spējām padarīt savu nozari interesantu un saistošu, lielā mērā ir atkarīga vidusskolēnu tālākā nākotnes izvēle,” atzīst Valdis Kampars. Profesors uzsver, ka prēmēšanas sistēma stimulē skolotājus padarīt mācību darbu skolēniem saprotamu un interesantu, parādīt attīstības tendences šajā nozarē.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas ķīmijas skolotāja Dace Kreituse uzskata, ka “Grindeks” prēmija dod morālo gandarījumu un vēlmi turpināt iesākto. Laureāte atzīmē, ka daļā skolēnu novērojusi patiesu entuziasmu mācīties ķīmiju un nākotnē noteikti palielināsies to skolēnu skaits, kas vēlas saistīt savu profesiju ar ķīmiju.

Ķīmijas skolotāju prēmēšanas sistēmu “Grindeks” sāka 1999.gadā. Jau piekto gadu pēc kārtas prēmijas tiek piešķirtas labākajiem pedagogiem no visiem Latvijas reģioniem. Atbalsts skolotājiem ir viena no “Grindeks” ilgtermiņa ķīmijas nozares atbalsta programmām. PAS “Grindeks” katru gadu jauno ķīmiķu, skolotāju un zinātnieku atbalstam piešķir vairākus desmitus tūkstošus latu. Šogad “Grindeks” sāka jaunu ilgtermiņa izglītības atbalsta programmu, piešķirot 25 tūkstošu latu finansējumu piecām Latvijas mācību iestādēm. Katru gadu norisinās Latvijas Izglītības fonda atbalsta programma labākajiem ķīmijas studentiem.

PAS “Grindeks” Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!