• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumu grozīt likumu

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai

Veselības ministrija sasāpējušā jautājuma atrisinājumu par ārstniecības iestāžu sniegto neatliekamo medicīnisko palīdzību virs tā apjoma, kas noteikta katras ārstniecības iestādes un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) savstarpējos līgumos, prognozē līdz ar grozījumu Budžeta likuma 2003. gadam izsludināšanu.

2003.gada 6.novembrī Saeimā otrajā lasījumā ir pieņemts likums “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2003.gadam””, ar kuru Veselības ministrijai piešķirti papildu līdzekļi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlikuma 3,1 miljona latu apmērā konkrētam mērķim – neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu apmaksai virs plānotā. Atbilstoši finansēšanas plāna apstiprināšanas kārtībai piešķirtais finansējums ārstniecības iestādēm būs pieejams no 2003.gada 1.decembra.

Lai nodrošinātu papildus piešķirtā finansējuma novirzīšanu Saeimā apstiprinātajam konkrētajam mērķim (neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu apmaksai virs plānotā), Veselības ministrija ir sagatavojusi Ministru kabineta noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 1999.gda 12.janvāra noteikumos Nr.13 „Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi”. Minētais projekts saskaņots ar Finanšu ministriju un Tieslietu ministriju un steidzamības kārtā tiks virzīts kā Ministru kabineta lieta, lai vēl šā gada decembrī slimnīcām varētu novirzīt šos līdzekļus.

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!