• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba samaksu mediķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansējumu neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba samaksu mediķiem

Sākot ar 2003.gada 1.novembri, visiem medicīnas darbiniekiem tika noteikta vidējā darba samaksa 190 latu mēnesī, un šāda darba apmaksas kārtība saglabāsies arī visu nākamo gadu.

Plānojot medicīnas darbinieku darba apmaksu, tiek ņemts vērā, ka vidējā darba samaksa ir 190 latu par nostrādātām 40 stundām nedēļā.

Veselības aprūpes budžets 2004.gadam ir pieņemts Saeimā, tas nozīmē, ka katrai no budžeta apmaksājamajām veselības aprūpes pozīcijām tiek paredzēts konkrēts finansējuma apjoms, arī darbinieku algām.

Realizējot Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) izvirzīto prasību nākamgad ieviest saīsināto darba laiku – 38,5 stundas, darba devējs nespēs apmaksāt darbinieku darbu.

Lai veiktu šādu soli, ir precīzi jāizrēķina, cik papildu darbinieku un kāds finansējums ir nepieciešams veselības aprūpes sistēmai. Jāpārskata arī, kā mainīsies veselības aprūpes pakalpojumu cenas un kā tas ietekmēs pacientu.

Nākamajā gadā ieviešot 38,5 stundu darba nedēļu, ne medicīnas darbinieki, ne darba devēji neiegūs pilnīgi neko, tikai pieaugošu neapmierināto darbinieku skaitu, jo daļa darba paliks neapmaksāta.

Vienlaikus jāņem vērā, ka sarunās ar mediķu arodbiedrībām Veselības ministrija nav solījusi ieviest saīsināto darba laiku, sākot ar 2004.gadu. Ministrija solīja paaugstināt vidējo darba samaksu, kas arī ir izdarīts.

Jautājumu par saīsinātu darba laiku varētu sākt risināt pēc 2004.gada, bet nākamajā gadā, plānojot budžetu, jāņem vērā darba nedēļas stundu skaits.

Atgādinām, ka medicīnas darbinieki pasaulē strādā 40 stundu darba nedēļu un ilgāk, jo medicīna netiek kvalificēta kā kaitīga nozare.

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!