• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas līdzdalību ES un NATO mācībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81580

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas prasībām Starpvaldību konferencē

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas līdzdalību ES un NATO mācībās

Otrdien, 25.novembrī, noslēdzās pirmais Eiropas Savienības (ES) un NATO kopīgais krīzes vadības vingrinājums CME/CMX 03. Latvijas speciālisti šajās mācībās piedalījās aktīvā novērotāja statusā, līdzīgi kā citas NATO uzaicinātās valstis un ES kandidātvalstis.

Latvijas mērķis šajās mācībās bija pārbaudīt pašreizējās sadarbības procedūras valstī krīzes laikā, kā arī mūsu gatavību līdzdarboties ES un NATO organizētajos krīzes pārvarēšanas pasākumos. Savukārt kopīgais mācību mērķis bija praksē pārbaudīt pastāvošās procedūras ES un NATO rīcības koordinācijai, saskaņot darbību krīzes gadījumā un pārbaudīt ES lēmumu pieņemšanas procedūras, ieskaitot konsultācijas ar ES potenciālajiem partneriem.

Vingrinājumā tika testēti pastāvošie NATO krīzes vadības mehānismi un procedūras, tajā skaitā stratēģiskā koordinācija ar ES valstīm un NATO sabiedrotajiem.

Latvijā par šīm mācībām bija atbildīga starpinstitucionālā darba grupa. Šī darba grupa aktīvi iesaistījās vingrinājuma norisē, koordinēja iespējamo Latvijas ieguldījumu ES vadītā krīzes pārvarēšanas operācijā. Ņemot vērā gūto pieredzi, tiks uzlabota institūciju sadarbība, kā arī pilnveidota sadarbība ar ES un NATO.

Plānots, ka mēneša laikā darba grupa iesniegs Ministru prezidentam Einaram Repšem pārskatu par šīm mācībām un priekšlikumus tālākai krīzes vadības sistēmas attīstībai Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments Valsts kancelejas Krīzes kontroles centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!