• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes investīcijām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81582

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisku atbalstu integrācijas projektiem

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes investīcijām Latvijā

Nīderlande vēlas intensificēt investīcijas Latvijā, šādu pozīciju Latvijas ekonomikas ministram Jurim Lujānam pauda Nīderlandes tirdzniecības ministre Kariena van Gennipa.

 

Pārrunājot abu valstu līdzšinējo ekonomisko sadarbību, ministri atzina to par veiksmīgu. Nīderlandes puse apņēmusies, lai abu valstu tirdzniecības apjomi palielinātos. Īpaša uzmanība tiks veltīta sadarbībai tūrisma jomā. Nīderlandes tirdzniecības ministre Rīgu redz kā modernu Eiropas pilsētu ar augstas kvalitātes viesnīcu servisu. Šajā kontekstā Nīderlandes kolēģe ieteica J. Lujānam popularizēt Rīgu tūrisma jomā kā Eiropas ziemeļu reģiona biznesa centru.

K. van Gennipa sarunu laikā pauda pārliecību, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā (ES) sadarbību veicinās ne tikai tirdzniecības apjomu kontekstā, bet arī aizstāvot savas intereses ES, kur mazu un vidēju valstu sadarbība būs ārkārtīgi nozīmīga.

Runājot par uzņēmējdarbību Latvijā, Nīderlandes kolēģe atzinīgi novērtēja Latvijas biznesa vidi un augstu novērtēja Latvijas ekonomiskos sasniegumus.

J. Lujāns jo īpaši uzsvēra Latvijas nodokļu sistēmas un birokrātisko procesu pievilcīgumu, salīdzinot ar situāciju Eiropas Savienības valstīs. Uzņēmumu ienākuma nodoklis 19% — ir viens no zemākajiem Eiropā, bet jau pēc pusotra mēneša tas būs 15%. Pat Pasaules bankas speciālisti šo faktu vērtējot atzinīgi. J. Lujāns sarunas laikā uzsvēra: dalība ES dod Latvijai vēl vairāk iespēju zināšanu un tehnoloģiju attīstībā un uzņēmējdarbības vidi uzlabos vēl straujāk, līdz ar to sagaidāms, ka ekonomiskā sadarbība ar Nīderlandi tuvākajos gados piedzīvos vēl straujāku kāpumu.

2003. gada sešos mēnešos Latvijas ārējās tirdzniecības apjoms ar Nīderlandi ir 127, 8 miljoni ASV dolāru, eksports — 49,9 miljoni ASV dolāru. Salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika posmu eksports palielinājies par 37,2%. Galvenās eksporta preču struktūras: koksne un tās izstrādājumi, metāli un to izstrādājumi, tekstilmateriāli un to izstrādājumi. Pēc ārējā tirdzniecības apgrozījuma apjoma 2002. gadā Nīderlande bija desmitā lielākā ārējās tirdzniecības partnere Latvijai.

Nīderlande ir 11. vietā starp lielākajām investētājvalstīm Latvijā. Nīderlandes investīcijas Latvijā 2003. gada 1. ceturksnī bija 42, 1 miljons latu.

Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!