• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu "Sējējs - 2003". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81586

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu “Sējējs – 2003”

Šodien, 28.novembrī, Latviešu biedrības namā notiks Latvijas lauksaimnieku un lauku vides apsaimniekotāju centrālais gada pasākums – konkursa “Sējējs – 2003” uzvarētāju paziņošana un apbalvošana. Lauksaimnieku vidū populārā konkursa ietvaros jau desmito gadu tiek noteikts labākais ieguldījums Latvijas lauku attīstībā. Šogad, izvērtējot konkursa dalībniekus, lielākā uzmanība tika pievērsta lauksaimnieku gatavībai realizēt Eiropas Savienības (ES) pirmsiestāšanās fondu iespējas. Konkursu tradicionāli organizē Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Vides ministriju. Konkursa laureātus sveiks zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un vides ministrs Raimonds Vējonis.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad pretendenti tika vērtēti grupās “Lauksaimnieciskā ražošana”, kas ietver augkopību, lopkopību un netradicionālo lauksaimniecību, “Lauksaimnieku kooperācija” un ”Zinātne lauksaimniecībai”. Šo grupu vērtēšana bija ZM kompetencē. Savukārt Vides ministrijas pārziņā bija “Videi draudzīga saimniekošana”, “Ekotūrisms”, “Videi draudzīga attīstība” un “Dabas saimniecība”. Konkursā varēja piedalīties juridiskas personas (zemnieku saimniecības u.c.), kas nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu, kā arī lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības. Grupā “Zinātne lauksaimniecībai” tika vērtēti esošie un topošie zinātnieki, savukārt grupā “Videi draudzīga attīstība” – pašvaldības, kas piedalās Rīcības programmas 21. gadsimtam (Agenda 21) procesā.

Dalībniekus konkursam izvēlējās un izvirzīja atbildīgās ministrijas, Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās pārvaldes, reģionālās vides pārvaldes, Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs (LLKC), pašvaldības un citas organizācijas.

Konkurss tradicionāli notika divās kārtās. Pirmo kārtu organizēja un izvirzītos pretendentus vērtēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās pārvaldes. Otrajai kārtai izvirzītos pretendentus – 18 augkopības saimniecības, 13 lopkopības saimniecības, 3 saimniecības, kas nodarbojas ar netradicionālo lauksaimniecisko ražošanu un 2 saimniecības, kas pārstāvēja lauksaimnieku kooperāciju, – izvērtēja ZM speciālistu komisija. Vides ministrijas pārziņā bija 24 pretendentu vērtēšana. Savukārt speciāli izveidota komisija vērtēja 6 zinātniskos darbus.

Konkursa laureāti saņems sudraba medaļas “Sējēja laureāts – 2003” un naudas balvas 1000 latu vērtībā. Daļa konkursa dalībnieku saņems veicināšanas prēmijas apjomā līdz 500 latiem. Pārējie konkursanti saņems 50 latus vērtu dāvanu karti. Noslēguma pasākumā aicināti piedalīties visi konkursa otrās kārtas dalībnieki – lauksaimnieki un zinātnieki.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!