• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas integrācijas biroja funkcijām un darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Austrijas federālo kancleru

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas integrācijas biroja funkcijām un darbiniekiem

Saskaņā ar MK rīkojumu “Par Eiropas Savienības jautājumu koordināciju pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un Eiropas integrācijas biroja reorganizāciju” no vakardienas, 1.decembra, līdzšinējās Eiropas integrācijas biroja funkcijas veic Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija un Valsts kanceleja.

Atbilstoši funkciju sadalījumam uz Finanšu ministriju pāriet strādāt viens ierēdnis un viens darbinieks, uz Tieslietu ministriju — trīs ierēdņi un viens darbinieks, uz Valsts kanceleju — četri ierēdņi un četri darbinieki, tostarp pieci cilvēki uz Valsts kancelejas Komunikācijas departamentu (trīs no tiem — uz specializēto bibliotēku ES jautājumos) un trīs — uz jaunizveidoto Eiropas lietu biroju.

Kopumā minētajās institūcijās nodoto funkciju ietvaros darbu turpina 14 Eiropas integrācijas biroja strādājošie, bet ar 18 cilvēkiem darba tiesiskās attiecības ir izbeigtas, izmaksājot atlaišanas pabalstu viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā un naudas kompensāciju par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu.

No 1.decembra Finanšu ministrija pārņem Eiropas integrācijas biroja tiesības un saistības attiecībā uz ES pirmsiestāšanās tehniskās palīdzības un Dānijas Karalistes finanšu un administratīvās palīdzības koordināciju, Tieslietu ministrija — tiesības un saistības attiecībā uz ES tiesību pārņemšanu un koordināciju, savukārt Valsts kanceleja — tiesības un saistības attiecībā uz sabiedrības informēšanas koordinēšanu valsts pārvaldē Latvijas dalības Eiropas Savienības jautājumos un specializēto bibliotēku ES jautājumos.

No 1.decembra nacionālās politikas ES koordinācijas funkciju veikšanai Valsts kancelejā izveidota Ministru prezidenta tiešā pakļautībā esoša patstāvīga struktūrvienība — Eiropas lietu birojs.

Līdzšinējā Eiropas integrācijas biroja pakļautības iestāde — Tulkošanas un terminoloģijas centrs — no 1. decembra atrodas Valsts kancelejas pakļautībā.

Ieva Skrastiņa, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!