• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzdalību EK tehnisko noteikumu informācijas sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par naudu futbolistu prēmijām

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzdalību EK tehnisko noteikumu informācijas sistēmā

27.novembrī ekonomikas ministrs Juris Lujāns Briselē parakstīja Līgumu starp Eiropas Kopienu un Latvijas Republiku, kas nosaka informācijas sniegšanas kārtību tehnisko noteikumu un informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu (noteikumi, kas nosaka tehniskas prasības produktiem un tiesību akti, kas saistīti ar elektronisko parakstu, elektronisko komerciju, dekoderiem, domēna nosaukumiem, datornoziegumiem u.c.) jomā.

Noslēdzot līgumu, Latvija vēl pirms iestājas Eiropas Savienībā varēs piedalīties šajā paziņošanas procedūrā. Tādējādi tiks gūtas praktiskas iemaņas informācijas sniegšanā, lai varētu sekmīgi pildīt ES dalībvalsts pienākumus, kā arī iegūs tiesības pirmsiestāšanās periodā izteikt komentārus par Eiropas Savienības dalībvalstīs izstrādē esošajiem tehnisko noteikumu un informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumiem.

Šīs informācijas sniegšanas procedūras mērķiem Eiropas Komisija ir izveidojusi tehnisko noteikumu informācijas sistēmu TRIS (Technical Regulations Information System), kas ir publiski pieejama internetā kā paziņoto projektu datu bāze. Līdz ar to tiek dota iespēja ar dalībvalstu izstrādātajiem tehnisko noteikumu, standartu, informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu projektiem iepazīties arī uzņēmējiem un to organizācijām, kas ar attiecīgo valsts iestāžu starpniecību vai arī tieši var izteikt savus komentārus par paziņotajiem projektiem. Tas ļaus uzņēmējiem reāli ietekmēt šīs jomas normatīvo aktu pieņemšanu citās ES dalībvalstīs, kā arī pašiem būt laikus gataviem strādāt ES iekšējā tirgū.

Līgums paredz Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pienākumu paziņot Eiropas Komisijai un pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm par to izstrādē esošajiem tehnisko noteikumu, standartu un informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu projektiem. Šādas informācijas sniegšana nodrošinātu caurskatāmību attiecībā uz Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstī izstrādātajiem tehnisko noteikumu, standartu un informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu projektiem, lai varētu novērtēt to ietekmi uz tirgu un laikus novērst šķēršļus brīvai preču, personu, pakalpojumu un kapitāla apritei Eiropas Savienības iekšējā tirgū.

Latvijai un Eiropas Savienības dalībvalstij jāpaziņo Eiropas Komisijai un pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm par izstrādāto tehnisko noteikumu, standartu, informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu projektiem, kā arī par saistītajiem normatīvajiem aktiem un to tālāka pieņemšana jāatliek uz trim mēnešiem (vai sešiem mēnešiem). Šajā laikā Eiropas Komisija un Eiropas Savienības dalībvalstis var izteikt komentārus par šiem projektiem. Projektu izstrādājušajai dalībvalstij pēc iespējas jāņem vērā izteiktie priekšlikumi, pretējā gadījumā savu rīcību pamatojot.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!