• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra darba vizīti Stokholmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzdalību EK tehnisko noteikumu informācijas sistēmā

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra darba vizīti Stokholmā

“Latvijas ekonomikas pēdējo gadu sasniegumi un attīstības rādītāji ir Bosnijas un Hercegovinas sapnis un mērķis,” tā atzina Bosnijas un Hercegovinas vēstniece Latvijā Mediha Filipoviča ekonomikas ministra Jura Lujāna darba vizītē Stokholmā.

Ekonomikas ministrs J.Lujāns vakar, 1. decembrī, uzrunāja 30 ārvalstu vēstniekus Latvijā, kuri rezidē Zviedrijā. Prezentējot Latvijas ekonomiku, J.Lujāns uzsvēra mūsu valsts ekonomiskos rādītājus, kuri ir vieni no augstākajiem Eiropā. Iekšzemes kopprodukta (IKP) prognoze šim gadam — 7%. Pēc prezentācijas Bosnijas un Hercegovinas vēstniece Latvijā izteica vēlmi apgūt Latvijas pieredzi vairākos procesos, piemēram, privatizācijā. Vairāki vēstnieki arī izrādīja interesi ne tikai par investīciju iespējām Latvijā, bet arī izteica vēlmi redzēt Latvijas investīcijas savā valstī, piemēram, Pakistānā.

Daļa vēstnieku atzina, ka saredz Latviju kā reālu vietu Austrumu un Āzijas valstu izejai uz Eiropu, ar gandarījumu uztverot J.Lujāna pausto, ka tuvākajā laikā ārējā ekonomiskā sadarbība ar Austrumu un Āzijas valstīm iegūs aizvien būtiskāku nozīmi. Ārvalstu vēstnieki pauda lielu interesi par sadarbību ar Latviju.

Vakar ekonomikas ministrs J. Lujāns atklāja ekonomisko pārstāvniecību Zviedrijā. Tā darbosies Stokholmā LR Vēstniecības telpās un to vadīs Imants Gross.

Pārstāvniecības galvenais mērķis ir veicināt eksportu un piesaistīt investīcijas. Mērķa īstenošanai pārstāvniecības uzdevums ikdienā būs nodrošināt Latvijas uzņēmumus ar informāciju par iespējām Zviedrijas tirgū. Tāpat pārstāvniecība veiks Zviedrijas tirgus pētījumus, izplatīs informāciju Zviedrijā par Latvijas eksporta potenciālu un vidi investīciju piesaistei, kā arī palīdzēs uzņēmumiem atrast sadarbības partnerus.

Pēc LR Ekonomikas ministrijas Ārējās tirdzniecības departamenta ziņām, Latvijas ārējā tirdzniecība ar Zviedriju laikā no 1997. gada līdz 2002. gadam pēc tādiem rādītājiem kā imports un eksports attiecīgi pieaugusi — imports par 49,9 milj. USD, eksports par 102,1 milj.USD. Savukārt, ja salīdzina 2002. gada (no janvāra līdz jūnijam) rādītājus ar tādu pašu posmu šajā gadā, tad eksports pieaudzis par 31,6%, imports — par 33,8%.

1. decembrī darbu sāka arī ekonomiskā pārstāvniecība Francijā. Tādējādi šogad atvērtas četras Latvijas ekonomiskās pārstāvniecības ārvalstīs: Vācijā, Lielbritānijā, Francijā un Zviedrijā. Vēl šogad plānots atvērt pārstāvniecību Krievijā.

Ekonomikas ministram Stokholmā darba vizītes laikā plānots tikties arī ar Zviedrijas Labklājības ministrijas valsts sekretāru S. Nurēnu kā par tūrismu atbildīgās ministrijas pārstāvi.

Vēl vizītes ietvaros J. Lujāns apmeklēs Stokholmas Modes nama rīkoto tekstila izstādi Stokholmā, kurā pirmoreiz piedalās Latvijas uzņēmumi. Starp pasaules ražotājmarkām mūsu valsti pārstāv tādi mūsu uzņēmumi kā “Larelini”, “Ausma”, “Ogre”, “Regīna N”, “Tīnes”, “KF” u.c.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!