• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas valdības un Kanādas valdības saprašanās memorands par savstarpēju sadarbību ar mājokli saistītajos jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas valdības un Moldovas Republikas valdības Līgums par sadarbību cīņā pret terorismu, nelegālu narkotisko, psihotropo vielu un prekursoru apriti un organizēto noziedzību

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 29.09.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas Republikas valdības un Kanādas valdības saprašanās memorands par savstarpēju sadarbību ar mājokli saistītajos jautājumos

Latvijas Republikas valdība Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas personā (turpmāk “RAPLM”) un Kanādas valdība valsts sekretāra Stīvena Mahonija personā, kurš atbildīgs par Kanādas hipotekāro un mājokļu sabiedrību (turpmāk “KHMS”), turpmāk tekstā — puses:

Piešķirot lielu nozīmi ar mājokli saistītu jautājumu attīstībai starp pusēm; vēloties konsultāciju un informācijas apmaiņas ceļā izveidot ciešu sadarbību pušu starpā šajā nozarē un veicināt kopīgus centienus pušu savstarpējam ieguvumam, ir panākušas šādu vienošanos:

1.pants

Šī saprašanās memoranda ietvaros sākotnējās sadarbības vispārējās jomas būs:

(a) mājokļu politikas attīstība;

(b) mājokļu finansējums;

(c) mājokļu īpašuma pārvaldīšana;

(d) tiesiskie un institucionālie ietvari saistībā ar mājokļu būvniecības tirgu;

(e) mājokļu tirgus analīze (t.sk. mājokļu būvniecības statistika);

(f) palīdzība mājokļu jautājumā;

(g) citas sadarbības jomas, par kurām starp pusēm panākta savstarpēja vienošanās.

2.pants

1. pantā noteiktās sadarbības jomas var ietvert sevī sekojošo:

(a) ar mājokli saistītas informācijas, pētniecisko materiālu un tehnoloģisko zināšanu apmaiņa;

(b) abpusēja uzņemšanās kopīgi nodrošināt informāciju mājokļu jomā un tehniskās zināšanas trešajām valstīm, mājokļu aģentūrām un citiem juridiskiem veidojumiem;

(c) mājokļu izpētē iesaistīto amatpersonu un darbinieku apmaiņa, mājokļu finansējums un apmācība jautājumos, kas saistīti ar mājokli;

(d) kopīgu ar mājokļu jomu saistīto pētījumu uzņemšanās;

(e) kopīgu semināru, darba grupu un konferenču organizēšana jautājumos, kas saistīti ar mājokli sadarbības pušu teritorijā vai citur;

(f) citas sadarbības formas pēc pušu savstarpējas vienošanās.

3.pants

3.1. Šī saprašanās memoranda ietvaros atsevišķus sadarbības projektus veiks KHMK un RAPLM padotībā esošās aģentūras, institūti un organizācijas.

3.2. Puses var uzaicināt piedalīties arī citas valsts aģentūras, publiskās institūcijas vai privātās organizācijas.

4.pants

RAPLM un tās padotībā esošajām institūcijām, kā arī KHMK ir tiesības atteikties piedalīties jebkādā projektā, kurš tiek realizēts šī memoranda ietvaros, norādot iemeslu.

5.pants

Ir saprotams, ka atsevišķu šī sadarbības memoranda ietvaros uzsāktu projektu īstenošanas apjoms būs atkarīgs no RAPLM un tās padotībā esošo institūciju rīcībā esošajiem finanšu līdzekļiem.

6.pants

6.1. Jebkurai informācijai, ko sniegušas RAPLM un tās padotībā esošās institūcijas vai KHMS šī saprašanās memoranda īstenošanas ietvaros vai ikviena cita sadarbības projekta realizēšanā šī memoranda ietvaros, kura noteikta kā konfidenciāla, tiks ievērots šis statuss, tā tiks izmantota tikai paredzētajiem mērķiem un netiks atklāts tās saturs trešajai pusei.

6.2. Jebkuri materiāli un dokumenti, kuri šī saprašanās memoranda vai kāda memoranda ietvaros realizējama projekta ietvaros ir sagatavoti no RAPLM, tās padotībā esošo iestāžu vai KMHK puses, attiecīgi ir sagatavotāja īpašums, un autortiesības pieder materiālu un dokumentu autoram.

6.3. Jebkādai RAPLM, tās padotībā esošo institūciju vai KHMK sagatavoto materiālu izplatīšanai vai nodošanai lietošanā trešajai pusei nepieciešama materiālu vai dokumentu īpašnieka iepriekšēja rakstiska atļauja, un īpašniekam ir tiesības uz honorāru sakarā ar materiālu izplatīšanu vai nodošanu lietošanā.

6.4. Visi materiāli vai dokumenti, kas radīti šī memoranda vai kāda šī saprašanās memoranda ietvaros realizēta projekta ietvaros, pieder kopīgi RAPLM, tām RAPLM padotībā esošām institūcijām, kuras iesaistītas attiecīgajā projektā, un KHMK, un autortiesības pieder kopīgi.

6.5. Visi materiāli un dokumenti, kas radušies šī saprašanās memoranda vai kāda šī saprašanās memoranda ietvaros realizēta projekta ietvaros, var tikt izmantoti, izplatīti vai publicēti ar RAPLM un KHMK rakstisku vienošanos.

7.pants

Šī saprašanās memoranda mērķis nav radīt tiesības vai pienākumus.

8.pants

Šis saprašanās memorands stājas spēkā dienā, kad saņemts pēdējais apstiprinājums no attiecīgajām pušu valdībām, un darbojas 5 (piecus) gadus no spēkā stāšanās dienas. Saprašanās memorandu var pārtraukt pirms termiņa jebkura no pusēm, rakstiski par to brīdinot otru pusi 6 (sešus) mēnešus iepriekš. Pēc saprašanās memoranda darbības termiņa beigām, pusēm savstarpēji vienojoties, to var pagarināt uz laiku līdz 4 (četriem) gadiem.

Parakstīts Otavā 2003. gada 29.septembrī, ar eksemplāriem franču, angļu un latviešu valodā. Visu memoranda eksemplāru saturs ir autentisks. Domstarpību gadījumā noteicošais ir teksts angļu valodā.

Latvijas Republikas valdības vārdā

Kanādas valdības vārdā

Ivars Gaters

Hon. Steven Mahoney

Reģionālās attīstības

Valsts sekretārs,

un pašvaldību lietu ministrs

atbildīgs par KHMS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!