• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ieteikumu Rolandam Paksam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām maksātnespējas procesā

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ieteikumu Rolandam Paksam

Bijušais Lietuvas Republikas Seima spīkers Vītauts Landsberģis:

Vai Paksageita kļūs par apdraudējumu Lietuvas rietumnieciskajai politikai?

Tuvākajā prezidenta Rolanda Paksa apkaimē notiekošās afēras varētu kļūt par apdraudējumu, ja tās dienasgaismā nonāktu martā vai aprīlī – neilgi pirms NATO galotņu sanāksmes un jaunu dalībvalstu uzņemšanas Eiropas Savienībā. Ja tad sāktos runas par lielo Krievijas noziedzīgo struktūru ietekmi uz notikumu norisi mūsu valstī, tad kāda valsts varētu iesaldēt jautājumu par Lietuvas uzņemšanas NATO ratifikāciju. Tad mums ilgus gadus nāktos pavadīt gaidītāju rindā.

Jūs runājāt par mīnu, kas ir ielikta zem Lietuvas politikas pamatiem. Kas varēja ielikt tādu mīnu?

Mūs apdraud nevis mafija, bet gan Krievijā valdošā partija, proti, cilvēki no Lubjankas. Tie cilvēki, kas ir minēti Valsts Drošības departamenta ziņojumā, piemēram, Jurijs Borisovs, kas finansēja prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu, nedarbojas paši uz savu roku, bet gan Lubjankas uzdevumā. Krievijas specdienestu mērķis ir skaidrs. Tā ir dominācijas saglabāšana visā pēcpadomju telpā, kaimiņvalstu piesaistīšana Krievijai tādā vai citādā veidā. To pašu šie dienesti cenšas panākt Ukrainā un Gruzijā.

Mūsu informatori mums saka, ka Jūsu pieminēto “mīnu” ir atraduši un mēģina neitralizēt ne tikai lietuviešu funkcionāri, bet arī to kolēģi no specdienestiem Amerikā. Vai tā ir tiesa?

Daļēji jā. Amerikāņi lūdza mūsu specdienestiem, lai tie brīdina prezidentu par to, kas notiek viņa apkaimē. Es droši zinu, ka mūsu dienesti tādu brīdinājumu izteica. Tomēr prezidents šos brīdinājumus ignorēja. Taču mūsu valsts struktūras, izraisot zināmu cerību, parādīja un arī turpmāk parādīs, ka ir spējīgas sagraut pret mums vērstos plānus.

Kādas, jūsuprāt, ir prezidenta Paksa izredzes?

Viņam pēc iespējas ātrāk jādemisionē. Tas būtu viņa paša interesēs.

Pēc “GAZETA WYBORCZA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!