• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministre:
- EDSO Ministru padomes sanāksmē

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

* Vai ģimenes ārstu draudi prasīt ministres demisiju nedaudz neliecina par to, ka ārsti uztver ministriju kā nozares arodbiedrību? Ministrija ir sabiedrības interešu aizstāve, kam vajadzības gadījumā ir jānostājas pret ārstu vairākuma viedokli. Šajā reakcijā var saskatīt arī cunftes interešu jaukšanu ar pacientu interesēm.

Pēc “DIENAS”

 

* Visbiežāk ārzemnieki interesējas par lauksaimnieciski izmantojamo Latvijas zemi. Pašlaik vislielākā tās īpašniece ir Dānijas pilsoņiem Pederseniem piederošā SIA “Artis JP” – 4047 ha. Astoto lielāko zemes īpašumu Latvijā apsaimnieko zviedriem Danielam Renartam un Andersam Runneram piederošā SIA “Rauda” – 1289 ha. Zemes un ēku ārzemju īpašnieku skaits, piemēram, Rīgā pēdējos mēnešos diezgan ievērojami sarucis, taču Jūrmalā apmēram par tik pat palielinājies. Valstī kopumā ārzemnieku īpašumu skaits ik mēnesi pieaug par 3–4 procentiem – kā nu kuruviet. Visvairāk ārzemnieki iegādājušies zemi Cēsu un Valmieras, kā arī Dobeles un Rīgas rajonā, vismazāk – Daugavpils, Krāslavas, Preiļu un Balvu rajonā.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

* Zviedru firmas “Danfo” ražotā sabiedriskā tualete Rīgā, Līvu laukumā Rīgas domei izmaksājusi ap Ls 100 000. Jaunajā tualetē ir deviņi nodalījumi. Divi, kas aprīkoti ar pisuāriem, izmantojami par velti. Pārējie septiņi, kuros uzstādīti tualetes podi, pieejami par maksu 10 santīmu apmērā. Iekļūšanu maksas kabīnēs nodrošina monētu automāti, kas turklāt neļauj kabīnē uzkavēties pārāk ilgi – pēc noteikta laika kopš durvju slēgšanas tās tiek atbloķētas. (Pieklājīgu savrupmāju vidējās cenas šobrīd Rīgā un Rīgas apkārtnē ir ap Ls 80 000 – “LV”.)

Pēc LETAS

 

* Krievijā ievērojami palielinājies tiešo ārzemju investīciju apjoms, pārsniedzot vienu miljardu dolāru. Šā gada pirmajā pusē pieaugums – 11%. Investīcijas kaimiņzemē pieaug jau vairāk nekā divdesmit mēnešus pēc kārtas. Valdība cer, ka šogad to kopapjoms pārsniegs sešus miljardus.

Pēc “VEDOMOSTI”

 

 

* Krievijas varas iestādes nolēmušas no nomaļiem Sibīrijas rajoniem un Arktikas uz siltākām un ekonomiski attīstītākām vietām pārvest līdz 600 tūkstošiem cilvēku. Tā būs viena no lielākajām cilvēku deportācijām kopš Staļina laika izsūtīšanām. Attālajos apvidos Kamčatkā, Čukču pussalā, Jakutijā un Evenku autonomajā apvidū, kur ziema ilgst astoņus mēnešus, polārās naktis ievelkas nedēļām ilgi un gaisa temperatūra regulāri noslīd līdz 40 grādiem zem nulles, bez valsts finansējuma palikušās ģimenes dzīvo nabadzībā un aukstumā. Šoreiz pārvietos tikai tos, kuri izteiks tādu vēlēšanos. Projekta lielāko daļu kreditē Pasaules Banka.

Pēc “DIENAS”

 

* Krievijas ZA Socioloģijas institūts pētījis Krievijas varas elites sastāvu šajā gadsimtā. Tālāk skaitļi procentos: pirmais – Jeļcina laiks, otrais – Putina laiks.

Militārpersonas un specdienestu darbinieki – 11,2 un 25,1;

biznesmeņi – 1,6 un 11,3;

prezidenta novadnieki – 13,2 un 21,3;

zinātnieki – 52,2 un 20,9;

sievietes – 2,9 un 1,7.

Pēc “SUBBOTA”

 

* Komentētājs Aivars Ozoliņš: “Ir pamats uzskatīt, ka prēmijas droši vien piešķirtas par sasniegumiem šīs domes pamatdarbā – nodokļu maksātāju naudas nelietderīgā izlietošanā.” Rīgas dome nevienu vairs nepārsteidz.

Pēc “DIENAS”

 

* Vēsturnieks Inesis Feldmanis: “Kolīdz 1945. gada novembrī sākās Nirnbergas process, Padomju Savienība ar ASV, Angliju un Franciju noslēdza slepenu vienošanos par to, kādi jautājumi Nirnbergas tribunālā netiks apskatīti. Piemēram, PSRS un Vācijas 1939. gada 23. augusta neuzbrukšanas līgums un tā slepenais protokols jeb Molotova–Ribentropa pakts, kas noveda pie Otrā pasaules kara izraisīšanas un Baltijas valstu neatkarības zaudēšanas. Galvenais apsūdzētājs no amerikāņu puses Nirnbergas tribunālā R. Džeksons savā dienasgrāmatā atzīstas, ka “krievu grēku reģistrs” viņam nav licies “neko daudz mazāks kā vācu”.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!