• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumdošanas sakārtošanu ES fondu veiksmīgai apguvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par likumdošanas sakārtošanu ES fondu veiksmīgai apguvei

Tautsaimniecības padomes (TSP) 28.novembra sēdē kā galvenais jautājums tika izskatīts sasniegtais progress Attīstības plāna un atbalsta programmu ieviešanā.

TSP locekļi, uzklausot Ekonomikas ministrijas Investīciju un finanšu departamenta direktora Raimonda Aleksejenko, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras (LAA) pārstāvju R.Kļaviņa un D.Dejus ziņojumus, izteica savus priekšlikumus, kas būtu jādara, lai Latvija spētu sekmīgi apgūt ES struktūrfondu līdzekļus.

TSP uzskata, ka ES struktūrfondu veiksmīgai apgūšanai ir jārada iespējami vienkāršas procedūras, lai tiktu realizēts maksimāli daudz Latvijas mazo un vidējo komercsabiedrību iesniegto projektu.

Sēdē tika pausta pārliecība, ka LAA identificētās problēmas pašreizējā likuma “Par iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām” piemērošanai iepirkumu veikšanai ES struktūrfondu vajadzībām ir steidzīgi jārisina visaugstākajā politiskajā līmenī. TSP atbalstīja LAA ierosinājumu iepirkumu procedūru veikt pirms projektu pieteikumu iesniegšanas atbildīgajās institūcijās, lai izvairītos no iespējamības, ka neprecīza iepirkumu procedūra aptur visu projekta realizāciju un sarežģī projekta administrāciju atbildīgajai institūcijai. TSP arī uzskata, ka steidzami jāapkopo citu ES dalībvalstu pieredze iepirkumu likumdošanas sakārtošanā ES struktūrfondu veiksmīgākai apguvei.

TSP izteica lūgumu Ministru kabinetam atrisināt pašvaldībām brīvu pieeju nacionālajam kapitāla tirgum atbilstoši Eiropas hartai par vietējo pašvaldību vismaz tādā apjomā, kāds nepieciešams, lai sekmīgi apgūtu ES strukturālo fondu līdzekļus.

Otrs būtiskākais TSP sēdē skatītais jautājums bija Latvijas Rūpniecības attīstības pamatnostādņu izvērtējums. Iepazīstoties ar EM sagatavoto Latvijas rūpniecības attīstības pamatnostādņu projektu, TSP ierosināja precizēt Latvijas rūpniecības attīstības pamatnostādnes par nepieciešamo finansējumu, izglītības problēmu risinājumiem un vidējiem termiņiem pasākumiem, kas bāzēti uz esošo tirgus nišu paplašināšanu un jaunu tirgu apgūšanu, kā arī rekomendēt Latvijas rūpniecības attīstības pamatnostādņu projekta izskatīšanu un akceptēšanu Ministru kabinetā.

Līga Niedrīte, Tautsaimniecības padomes sekretariāta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!