• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministre: - EDSO Ministru padomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- tiekoties ar Austrijas kancleru

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministre:

— EDSO Ministru padomes sanāksmē

Pirmdien, 1.decembrī, EDSO Ministru padomes ietvaros Sandra Kalniete tikās ar Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfu Ekeusu. Tikšanās laikā ministre uzsvēra labo sadarbību ar komisāra biroju. S.Kalniete informēja komisāru par Latvijā pēdējā laikā paveikto sabiedrības integrācijas jomā, par naturalizācijas gaitu un izglītības reformas īstenošanu.

Komisārs izteica atzinību Latvijai sakarā ar naturalizācijas tempu uzlabošanos, kā arī pauda izpratni par latviešu valodas zināšanu nepieciešamību pilsonības iegūšanai. Augstais komisārs novērtēja Latvijas izglītības reformu kā nepieciešamu.

Runājot par nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, R. Ekeuss ar izpratni uztvēra Latvijas argumentus, par prioritāti izvirzot naturalizācijas un integrācijas procesu veicināšanu.

Ārlietu ministre īpaši uzsvēra īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās un bērnu un ģimenes lietu ministra paredzēto kampaņu, kuras laikā nepilsoņu vecāki tiktu aicināti reģistrēt savus bērnus par Latvijas pilsoņiem.

 

Otrdien, 2. decembrī, Māstrihtā beidzās ikgadējā Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Ministru Padomes sanāksme, kurā piedalījās arī Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete.

Sanāksmes laikā ministri pieņēma EDSO stratēģiju pret drošības un stabilitātes draudiem 21. gadsimtā, kas uzskatāms par vienu no svarīgākajiem sanāksmes dokumentiem. Sanāksmē pieņemti arī citi dokumenti.

Noslēgumā dalībvalstīm tā arī neizdevās pieņemt visu dalībvalstu ministru kopīgo politisko deklarāciju, jo netika panākta vienošanās par saistībām, ko Krievija uzņēmās EDSO Stambulas galotņu tikšanās laikā 1999. gadā.

NATO un ES dalībvalstu un kandidātvalstu, tai skaitā Latvijas, vārdā tika nolasīts kopīgs paziņojums. Tajā vēlreiz tika pievērsta uzmanība Krievijas saistībām attiecībā uz karaspēka izvešanu no Gruzijas un Moldovas, kuras tā uzņēmās EDSO 1999.gada Stambulas valstu un valdību vadītāju sanāksmē, kā arī jautājumam par adaptētā Līguma par parasto bruņojumu Eiropā stāšanos spēkā. Abos paziņojumos Krievija tiek aicināta nekavējoties izpildīt uzņemtās saistības attiecībā uz karaspēka izvešanu. Tikai pilnīga šo saistību izpilde ir priekšnoteikums adaptētā Līguma par parasto bruņojumu Eiropā ratifikācijai ES un NATO dalībvalstu parlamentos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!