• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Franciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2003., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un Vidusjūras partneru konferenci

Vēl šajā numurā

04.12.2003., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Franciju

1. un 2. decembrī notika jau otrā Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera darba vizīte Parīzē, Francijā, kas apliecina Latvijas puses nopietno interesi par Franciju kā stratēģiski nozīmīgu ekonomiskās sadarbības partneri. Vizītes laikā atklāta Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvniecība Parīzē, kuras uzdevums ir sadarbībā ar Latvijas vēstniecību stiprināt Latvijas un Francijas ekonomiskās un tirdznieciskās saites un panākt strauju Francijas investīciju pieaugumu Latvijā.

Ministru prezidenta biedrs piedalījās izdevuma „Business Week” rīkotajā ikgadējā Eiropas biznesa līderu foruma „The European Leaderhip Forum 2003” darbā, uzstājoties vairākās paneļdiskusijās par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās radītajiem izaicinājumiem starptautiskajam biznesam un tā attīstības tendencēm, par Latvijas vietu paplašinātajā ES un politiku konkurētspējas stiprināšanā un ārvalstu investīciju piesaistīšanā.

Sarunās ar uzņēmumu un kompāniju pārstāvjiem, kas piedalījās foruma darbā, tika saņemti vairāki priekšlikumi, kas apliecina ārvalstu kompāniju interesi par iespējamo darbības paplašināšanu uz Latviju. Pie tiem tālāk strādās Latvijas Attīstības aģentūra, sagatavojot vairāku kompāniju pārstāvju vizītes Latvijā jau nākamā gada sākumā.

Foruma laikā Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers tikās arī Grieķijas ārlietu ministru Georgiju Papandreu un saņēma Grieķijas puses apsveikumus par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai. Sarunā apspriestas abu valstu sadarbības perspektīvas ES ietvaros.

Tiekoties ar Parīzes Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Mišelu Franku un viceprezidentu Bruno Robinu, panākta vienošanās par kameras sadarbību ar Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvniecību Francijā, kā arī nolemts nākamgad Parīzē rīkot Latvijai veltītu ekonomisko semināru, kurā iepazīstinātu Francijas uzņēmējus un pašvaldību pārstāvjus ar uzņēmējdarbības un investīciju iespējām Latvijā un tās stratēģisko vietu ES.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!