• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kompensācijām lietavu radīto zaudējumu segšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2003., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par papildu līdzekļiem lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

04.12.2003., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kompensācijām lietavu radīto zaudējumu segšanai

Zemkopības ministrija (ZM) panākusi vienošanos ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un novadu zemniekiem par agroklimatisko apstākļu radīto zaudējumu segšanai paredzēto 5 miljonu latu sadales precizēšanu.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze parakstījis rīkojumu, kurā noteikts izmaksāt kompensācijas par katru subsīdijām līdz šā gada 1.martam un 15.jūnijam pieteiktu graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sējumu hektāru. Kompensācijas lauksaimniekiem tiks izmaksātas, pamatojoties uz subsīdijām iesniegtajiem pieteikumiem šādā apmērā: 24 Ls/ha par Daugavpils, Krāslavas, Preiļu un Balvu rajonos pieteiktajām sējplatībām; 18,28 Ls/ha par Valmieras, Cēsu, Limbažu, Valkas, Gulbenes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Ogres, Aizkraukles un Rīgas rajonos pieteiktajām kultūraugu sējplatībām; 7 Ls/ha par Jelgavas, Bauskas un Dobeles rajonu sējplatībām; 9 Ls/ha par Liepājas, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils rajonu sējplatībām. Savukārt kompensāciju 30 latu par hektāru neatkarīgi no teritoriālā izvietojuma saņems pieteikto apsēto šķiedras linu sējplatību īpašnieki.

Ja apsaimniekojamās zemes atrodas rajonos ar atšķirīgu noteikto kompensāciju apjomu, ZM aicina to īpašniekus precizēt apsaimniekojamās zemes atrašanās vietu Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās nodaļās. Lai kompensācijas tiktu izmaksātas laikā un pilnā apjomā, zemju īpašniekiem tajās LAD reģionālajās nodaļās, kurās viņi iesnieguši subsīdiju pieteikumus par sējplatību pavasarī, līdz šā gada 5.decembrim jāiesniedz atkārtots pieteikums par faktiskajām sējplatību atrašanās vietām, norādot rajonu, platību un zemes kadastra numuru. Savukārt, ja izmaksātā kompensācijas summa tomēr neatbilst faktiskajam sējplatības apjomam, zemes īpašniekiem LAD reģionālajās nodaļās līdz šā gada 30.decembrim jāiesniedz atkārtots pieteikums subsīdiju summas precizēšanai.

Gadījumā, ja LAD speciālisti konstatēs neatbilstību starp jau pavasarī pieteiktajām apsētajām graudaugu, eļļas augu, pākšaugu un šķiedras linu sējplatībām un zemes apsaimniekotāja īpašumā esošajām reālajām sējplatībām, iestāsies atbildība, kas noteikta ZM 2003.gada 1.aprīļa rīkojumā Nr.95.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!