• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu lauksaimniecībai, iestājoties ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2003., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās bibliotēkas projekta izdevumiem

Vēl šajā numurā

04.12.2003., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu lauksaimniecībai, iestājoties ES

Atbalsts lauksaimniecībai saistībā ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) kopumā būtiski pieaugs, trešdien, 3. decembrī, Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputātus informēja finanšu ministrs Valdis Dombrovskis.

Finanšu ministrs norādīja, ka jau 2004.gada budžetā programmā “Subsīdijas lauksaimniecības produkcijas ražotājiem” ir paredzēts 55,1 miljons latu.

Tāpat zemnieki, lauksaimniecības produkcijas ražotāji un pārstrādātāji, kā arī citi lauku uzņēmēji jau no 2004.gada varēs pretendēt saņemt līdzekļus no Eiropas Savienības struktūrfondiem prioritātes “Lauksaimniecības, lauku un ilgtspējīgas zivsaimniecības attīstības veicināšana” ietvaros.

Ministrs informēja deputātus arī par Eiropas Savienības 2003.gada 6.novembra regulu AGRI/C.1/63623 par Vienoto platības maksājumu Eiropas Savienības jaunajām dalībvalstīm, kurā noteikts, ka tiešos maksājumus Latvijā 2004.gadā varēs sākt maksāt tikai no 2004.gada 1.decembra, pirms tam veicot nepieciešamās dokumentu atbilstības pārbaudes.

Zemkopības ministrijai arī tuvākajā laikā jāprecizē ES atbalsta saņemšanai nepieciešamais likumprojekts par lauksaimniecību un lauku attīstību – likumprojekts tika skatīts Ministru kabineta Komitejas 1. decembra sēdē, un tika nolemts uzdot Zemkopības ministrijai precizēt anotācijas finanšu sadaļu.

Finanšu ministrija turpina aktīvu sadarbību ar Zemkopības ministriju, lai maksimāli detalizēti sagatavotu prognozējamo naudas plūsmu modeli, ievērojot 2004.gada valsts budžeta likumu un apstiprināto ES budžetu.

Papildus ES struktūrfondu līdzekļiem un tiešajiem maksājumiem Latvijas lauksaimniekiem no ES budžeta būs pieejami arī citi atbalsta līdzekļi, kā, piemēram, maksājumi no Eiropas Lauksaimniecības vadības un garantiju fonda Garantiju daļas atbilstoši Lauku attīstības plānam, uzsvēra finanšu ministrs.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!