• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par militāro sadarbību ar Vāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2003., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tūrisma potenciālu Latvijas ekonomikā

Vēl šajā numurā

04.12.2003., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par militāro sadarbību ar Vāciju

Vakar, 3. decembrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots tikās ar Vācijas Aizsardzības ministrijas parlamentāro valsts sekretāru Valteru Kolbovu.

Abu valstu aizsardzības sistēmu amatpersonas pārrunāja līdzšinējo Latvijas un Vācijas divpusējo militāro sadarbību, kā arī tās attīstību pēc pilnīgas Latvijas iekļaušanās Ziemeļatlantijas aliansē. Nacionālo bruņoto spēku komandieris klātesošos iepazīstināja ar pašreizējo situāciju NBS un turpmākiem attīstības plāniem.

Pārrunāta arī Latvijas iespējamā dalība NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālajā korpusā. Lielu vērību amatpersonas veltīja Eiropas Savienības un NATO sadarbības jautājumiem, kā arī NATO ātrās reaģēšanas spēku un Eiropas drošības un aizsardzības aktualitātēm.

Ģ. V. Kristovskis norādīja, ka Latvijas sadarbība ar Vāciju aizsardzības jomā ir bijusi nozīmīga Latvijas bruņoto spēku attīstībā. „Pateicoties Vācijas palīdzībai ekipējuma un informācijas jomā, mūsu valsts bruņoto spēku personāla profesionalitāte būtiski paaugstinājusies. Tas ir īpaši svarīgi tagad, kad mūsu karavīri piedalās sešās starptautiskajās miera nodrošināšanas misijās pasaulē,” sacīja ministrs.

V. Kolbovs teica, ka Vācija arī turpmāk atbalstīs Latvijas integrāciju NATO un Eiropas Savienībā. “Jūsu pieredze noderēs, veidojot gan jauno NATO struktūru, gan piedaloties Eiropas Savienības aizsardzības jautājumu risināšanā.” V.Kolbovs atzinīgi novērtēja sasniegumus Latvijas bruņoto spēku attīstībā, kā arī abu valstu sadarbību Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopējos militāro projektu ietvaros.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!