• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas priekšsēdētājas vizīti Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2003., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 4. decembrī, Saeimas sēdē

Vēl šajā numurā

05.12.2003., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas priekšsēdētājas vizīti Francijā

2.decembrī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre devās vizītē uz Franciju, lai pēc Francijas Nacionālās sapulces prezidenta Žana Luī Debrē ielūguma piedalītos Eiropas Savienības (ES) procesam veltītā pasākumā, uz kuru bija aicināti visu jauno ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji.

3.decembrī I.Ūdre piedalījās diskusijā “Eiropa – realitāte: nacionālo parlamentu nākotne”. Diskusiju vadīja Francijas Nacionālās sapulces prezidents, un tajā iesaistījās visi jauno ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji.

I.Ūdre savā uzrunā atzina, ka pēc Eiropas Savienības paplašināšanās nacionālo parlamentu sadarbība iegūs daudz lielāku nozīmi, par ko liecina parlamentu vadītāju diskusijas dažādos formātos: gan divpusējās, gan daudzpusējās konsultācijās. Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka tautas nobalsošanā par Latvijas dalību ES piedalījās trīs ceturtdaļas Latvijas vēlētāju, kas liecina par cerībām, ko tauta saista ar Eiropas Savienību. “Un šī interese nav zudusi. Gan par tīri praktiskiem aspektiem, kur svarīgs ir dažādu institūciju skaidrojošais darbs, gan arī par to, kā rit Starpvaldību konference.” I.Ūdre uzsvēra: tā kā šī ir pirmā Starpvaldību konference, kurā piedalās Latvijas pārstāvji, pēc tās iznākuma tiks izdarīti secinājumi par to, vai tiešām ir iespējams panākt savu interešu ievērošanu tādos jautājumos kā, piemēram, pilntiesīgs komisārs katrai no dalībvalstīm Eiropas Komisijā, minimālās deputātu pārstāvniecības – pieci deputāti – saglabāšana Eiropas Parlamentā. Saeimas priekšsēdētāja runāja par to, ka politiķiem ir aktīvi jāstrādā, lai padarītu Eiropu tuvāku tās iedzīvotājiem, kas nozīmē arī to, ka parlamentāriešiem jābūt aktīvākiem politikas formulēšanas procesā, akcentēja, ka lielāka līdzdalība nozīmē arī pārrobežu kontaktu paplašināšanu. “Politiskās debates vienā ES valstī var papildināt debates citās valstīs, jo risināmie jautājumi ir kopīgi un interesē visus,” teica Saeimas priekšsēdētāja. Pēc diskusijas jauno ES dalībvalstu pārstāvji devās uz Francijas parlamenta sēdi, kur piedalījās jautājumu un atbilžu sesijā.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre tikās arī ar Francijas premjerministru Žanu Pjēru Rafarēnu, Eiropas lietu ministri Noelli Lenuāru un Francijas Nacionālās sapulces prezidentu Žanu Luī Debrē. Sarunu gaitā diskutēts par paplašinātās Eiropas Savienības nākotnes dažādiem aspektiem. Ar Ž.L.Debrē I.Ūdre pārrunāja Latvijas un Francijas parlamentu turpmākās sadarbības iespējas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!