• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaksām preču un pakalpojumu loteriju rīkošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2003., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

05.12.2003., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaksām preču un pakalpojumu loteriju rīkošanā

Ar 2004.gada 1.janvāri stājas spēkā Preču un pakalpojumu loteriju likums, kas regulē preču un pakalpojumu loteriju organizēšanas kārtību.

Likums būtiski mainīs dažādu loteriju un konkursu rīkošanas nosacījumus, jo tas attieksies uz reklāmas akcijām, kurās var piedalīties, veicot preču pirkumus un saņemot pakalpojumus, un kur laimestu ieguvējus nosaka gan pēc nejaušības principa, gan vērtējot dalībnieku prasmi un zināšanas.

Preču ražotājiem, izplatītājiem, pārdevējiem, pakalpojumu sniedzējiem vai loteriju organizētājiem (piemēram, reklāmas aģentūrām), kuru rīkotās loterijas laimestu fonds būs 500 latu un lielāks, Finanšu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā jāsaņem loterijas atļauja.

Preču ražotājiem, izplatītājiem, pārdevējiem, pakalpojumu sniedzējiem vai loteriju organizētājiem (piemēram, reklāmas aģentūrām), kuru rīkotās loterijas laimestu fonds nebūs lielāks par 500 latiem, jāpaziņo Finanšu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai par tās organizēšanu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Preču un pakalpojumu loteriju likums aizliedz organizēt preču un pakalpojumu loterijas, kurās personas var piedalīties, nopērkot alkoholiskos dzērienus (tai skaitā alu), tabaku un zāles, un kurās laimests ir alkoholiskie dzērieni (tai skaitā alus), tabaka un zāles.

Loterijas, ko sākts rīkot pirms 2004. gada 1. janvāra, var tikt pabeigtas līdz 2004.gada 1.martam, neattiecinot uz tām Preču un pakalpojumu loteriju likuma prasības.

Preču un pakalpojumu loteriju likuma tekstu var izlasīt Finanšu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas mājaslapā: www.iaui.gov.lv. Pēc tam, kad ar likumu saistītie Ministru kabineta noteikumi būs apstiprināti Ministru kabinetā, arī tie būs pieejami Inspekcijas mājaslapā.

Preču ražotāji, izplatītāji, pārdevēji, pakalpojumu sniedzēji vai loteriju organizētāji (piemēram, preču noieta veicināšanai veikalos rīkoto loteriju un momentloteriju organizētāji, banku, apdrošināšanas uzņēmējsabiedrību klientu piesaistei rīkoto loteriju organizētāji, preses izdevumos publicēto krustvārdu mīklu un citu konkursu ar balvām rīkotāji u.tml.) tiek aicināti iepazīties ar Preču un pakalpojumu loteriju likuma prasībām un izvērtēt, vai likums tiek attiecināts uz viņu rīkotajām reklāmas akcijām.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!