• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja likvidāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2003., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaksām preču un pakalpojumu loteriju rīkošanā

Vēl šajā numurā

05.12.2003., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja likvidāciju

Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi un starpinstitūciju saskaņošanai ceturtdien, 4.decembrī, nodots MK rīkojuma projekts “Par Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja likvidāciju”, kas paredz ar 2004.gada 1.maiju likvidēt Ekonomikas ministrijas padotībā esošu valsts iestādi — Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroju (turpmāk – VITAB).

Pašlaik VITAB kompetencē ir nodrošināt likuma “Par iekšējā tirgus aizsardzību”, Antidempinga likuma un likuma “Par aizsardzību pret subsidēto importu” izpildi, veicot šajos likumos noteiktās pārbaudes, kas nodrošina Ministru kabinetam un Saeimai tiesisku pamatojumu piemērot tirdzniecības aizsardzības instrumentus – antidempinga, pretsubsīdiju vai iekšējā tirgus aizsardzības pasākumus.

Līdz ar iestāšanos ES tirdzniecības aizsardzības instrumenti tiks piemēroti saskaņā ar ES kopējo tirdzniecības politiku un Latvijas nacionālā likumdošana — likums “Par iekšējā tirgus aizsardzību”, Antidempinga likums un likums “Par aizsardzību pret subsidēto importu” — zaudēs spēku. Tās funkcijas, kuras pašreiz veic VITAB, būs Eiropas Komisijas kompetencē.

Savukārt EM funkcijas ES tirdzniecības aizsardzības politikas ieviešanā paplašināsies, jo visu darbu šajā jomā Eiropas Komisija veic, konsultējoties ar dalībvalstīm konsultatīvajās komitejās, kuras izveidotas visiem trim aizsardzības instrumentiem, kā arī vairākās darba grupās. Līdz ar to plānots Ekonomikas ministrijā izveidot atsevišķu nodaļu darbam ar šiem jautājumiem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!