• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2003. gada 20. novembra lēmums Nr. 305 "Par grozījumiem sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Telecentrs" publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T10060 nosacījumos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2003., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.306

Par grozījumiem sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kopideja" publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T18001 nosacījumos

Vēl šajā numurā

10.12.2003., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 305

Pieņemts: 20.11.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.305

(prot. Nr.55(151), 3.p.) Rīgā 2003. gada 20. novembrī

Par grozījumiem sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Telecentrs” publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T10060 nosacījumos

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk — komisija) 14.10.2003. ir saņēmusi un izvērtējusi sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Telecentrs” (turpmāk — SIA “Telecentrs”) pieteikumu (13.10.2003. vēstule Nr.276/10, komisijā saņemta 14.10.2003.) par grozījumiem SIA “Telecentrs” publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T10060, kas izsniegta 2003.gada 5.februārī ar komisijas padomes lēmumu Nr.38, nosacījumos.

Pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta pirmās daļas 4.punktu un otro daļu un 18.panta ceturto daļu un likuma “Par telekomunikācijām” 34.panta trešo daļu un 43.panta pirmās daļas 1. punktu, padome nolemj:

1. Izdarīt SIA “Telecentrs” publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T10060, kas izsniegta 2003.gada 5.februārī ar komisijas padomes lēmumu Nr.38, nosacījumos šādus grozījumus:

1.1. aizstāt licences sadaļā “Telefons” skaitļus “7204648” ar skaitļiem “7284608”;

1.2. aizstāt licences sadaļā “Fakss” skaitļus “7204260” ar skaitļiem “7283322”;

1.3. izteikt licences sadaļu “Uzņēmuma faktiskā adrese un objektu atrašanās vieta” šādā redakcijā:

“K.Barona 13/15, Rīga, LV-1011

Objektu atrašanās vieta norādīta sarakstā, kas reģistrēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.”;

1.4. izteikt licences nosacījumu 12.punktu “Radiofrekvenču resursu piešķiršanas un lietošanas nosacījumi” šādā redakcijā:

“Licences turētājam ir tiesības lietot piešķirtos radiofrekvenču resursus un pretendēt uz jauniem saskaņā ar Normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Attiecīgo radiofrekvenču spektru Licences turētājs drīkst lietot tikai pēc radiofrekvenču lietošanas atļaujas saņemšanas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Licences turētājam ir tiesības saskaņā ar šīs licences pielikumiem:

12.1. F2 “Radiofrekvenču spektra izmantošanas uzņēmējdarbībai atļauja Nr.046” (26 GHz diapazona 30.kanāls (centrālās frekvences 25375/26383 MHz));

12.2. F3 “Radiofrekvenču spektra izmantošanas uzņēmējdarbībai atļauja Nr.047” (26 GHz diapazona 31.kanāls (centrālās frekvences 25403/26411 MHz) un 32.kanāls (centrālās frekvences 25431/26439 MHz));

lietot piešķirtos radiofrekvenču resursus publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla izveidošanai, attīstīšanai un ekspluatēšanai un publisko telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanai saskaņā ar šīs licences nosacījumiem.

Licences turētājam jānodrošina piešķirto radiofrekvenču resursu izmantošana.”;

1.5 izteikt licences nosacījumu 13.punktu “Telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanas nosacījumi” šādā redakcijā:

“13.1. Licences turētājam ir tiesības sniegt šādus telekomunikāciju pakalpojumus Latvijas Republikā:

13.1.1. publiskos iekšzemes/vietējos balss telefonijas pakalpojumus publiskajā fiksētajā telekomunikāciju tīklā;

13.1.2. nomāto līniju pakalpojumus;

13.1.3. publiskos datu un elektronisko ziņojumu pārraides pakalpojumus;

13.1.4. publiskos interneta piekļuves pakalpojumus.

13.2. Licences turētājs nosaka telekomunikāciju pakalpojumu piegādes un uzturēšanas kvalitātes rādītājus, nodrošina telekomunikāciju pakalpojumu abonentu un lietotāju informēšanu par tiem. Licences turētājs reizi gadā paziņo Regulatoram par telekomunikāciju pakalpojumu piegādes un uzturēšanas kvalitātes rādītājiem un to izpildi iepriekšējā atskaites periodā.

13.3. Licences turētājs, sniedzot publiskos datu un elektronisko ziņojumu pārraides pakalpojumus un publiskos interneta piekļuves pakalpojumus ar īslaicīgu pārraidītās informācijas uzglabāšanu, ja to veic vienīgi informācijas pārraidīšanas nolūkā publiskajā telekomunikāciju tīklā un ar noteikumu, ka informācija netiek uzglabāta ilgāk par laiku, kas ir nepieciešams informācijas pārraidīšanai, ir atbildīgs par pārraidīto informāciju šādos gadījumos:

13.3.1. ja ierosina informācijas pārraidi;

13.3.2. ja izvēlas pārraidāmās informācijas saņēmēju;

13.3.3. ja izvēlas vai pārveido pārraidāmo informāciju.

13.4. Licences turētājs, sniedzot publiskos datu un elektronisko ziņojumu pārraides pakalpojumus un publiskos interneta piekļuves pakalpojumus, uzglabājot informāciju pēc pakalpojuma saņēmēja pieprasījuma, ir atbildīgs par uzglabājamo informāciju šādos gadījumos:

13.4.1. ja tam ir pieejamas ziņas un fakti vai ir zināmi apstākļi, kas liecina par nelegālu darbību vai informāciju; vai

13.4.2. ja tas neveic darbības, lai likvidētu informāciju vai liegtu pieeju informācijai, ko tas glabājis pēc ziņu iegūšanas, ka šī informācija sākotnējā pārraidīšanas avotā ir izņemta no publiskā telekomunikāciju tīkla vai pieeja tai ir liegta, vai tiesas vai kompetentas valsts iestādes ir pieprasījušas izņemt šādu informāciju vai liegt tai pieeju.

13.5. Licences turētājam, sniedzot publiskos datu un elektronisko ziņojumu pārraides pakalpojumus un publiskos interneta piekļuves pakalpojumus, ir jāinformē kompetentās valsts iestādes par iespējamām veiktajām nelegālajām darbībām vai informāciju, ko sniedz pakalpojuma sniedzēja pakalpojuma saņēmējs un pēc kompetento iestāžu pieprasījuma jādara zināma informācija, kas ļauj noteikt tos pakalpojuma saņēmējus, ar kuriem pakalpojuma sniedzējam ir noslēgti līgumi par informācijas uzglabāšanu.

13.6. Licences turētājam, sniedzot publiskos datu un elektronisko ziņojumu pārraides pakalpojumus un publiskos interneta piekļuves pakalpojumus, netiek uzliktas saistības pārraudzīt informāciju, ko tas pārraida vai uzglabā, kā arī netiek uzlikti pienākumi aktīvi meklēt faktus un apstākļus, kas norāda uz nelegālu darbību.”;

1.6. papildināt licences nosacījumus ar 20. punktu šādā redakcijā:

“20.Numerācijas resursu piešķiršana un lietošana

Licences turētājam ir tiesības lietot piešķirtos numerācijas diapazonus, adreses, īsos kodus un īsos numurus saskaņā ar Regulatora apstiprināto Nacionālo numerācijas plānu. Licences turētājs var iegūt tikai numerācijas resursu lietošanas tiesības saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Licences turētājam jānodrošina piešķirto numerācijas resursu efektīva izmantošana.

Licences turētājam piešķirtie numerācijas resursi publiskā telekomunikāciju tīkla izveidošanai, attīstīšanai un ekspluatācijai un telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanai šajā tīklā ir norādīti šīs licences pielikumā N1 “Numerācijas resursu izmantošanas uzņēmējdarbībai atļauja Nr. 037”.”;

1.7. papildināt licences nosacījumus ar 21. punktu šādā redakcijā:

“21. Bezmaksas neatliekamās palīdzības operatīvo dienestu izsaukumu nodrošināšana

Licences turētājam ir pienākums nodrošināt telekomunikāciju pakalpojumu lietotājiem bezmaksas izsaukumus neatliekamās palīdzības operatīvo dienestu numuram “112” un citiem operatīvo dienestu numuriem – glābšanas un ugunsdzēsības, policijas, medicīniskās palīdzības un gāzes avārijas dienestu numuriem saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Bezmaksas izsaukumiem uz neatliekamās palīdzības operatīvo dienestu numuriem jābūt pieejamiem visiem Licences turētāja telekomunikāciju pakalpojumu lietotājiem.”;

1.8. papildināt licences nosacījumus ar 22. punktu šādā redakcijā:

“22.Operatora palīdzības dienesta pakalpojumi

Licences turētājam jānodrošina telekomunikāciju pakalpojumu lietotājiem piekļuve operatora palīdzības dienestam, ieviešot īpašu, bezmaksas telefona līniju, kas darbojas 24 stundas diennaktī.

Licences turētājs ir atbildīgs par sava publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla darbības nodrošināšanu 24 stundas diennaktī. Publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla iekārtu kārtējā plānotā tehniskā apkope jāveic mazākās slodzes stundās.”;

1.9. papildināt licenci ar pielikumu N1 — “Numerācijas resursu izmantošanas uzņēmējdarbībai atļauja Nr. 037”.”.

2. Atkārtoti izsniegt publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālo licenci ar tajā izdarītajiem grozījumiem SIA “TELECENTRS” ar Nr. T10060/1.

3. Izsniegt publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālo licenci ar tajā izdarītajiem grozījumiem SIA “TELECENTRS” pēc publiskā fiksētā telekomunikāciju tīkla operatora individuālās licences Nr.T10060 oriģināla nodošanas komisijā.

4. Šī lēmuma 1. punktā minētie grozījumi stājas spēkā 2003.gada 20.decembrī.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Šo lēmumu var pārsūdzēt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā viena mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja I.Šteinbuka

“Latvijas Vēstneša” redakcijā saņemts 08.12.2003.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!