• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - piedalīsies ES Padomes sēdē un Starpvaldību konferencē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2003., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavošanos dalībai Ekonomikas un monetārajā savienībā

Vēl šajā numurā

10.12.2003., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— piedalīsies ES Padomes sēdē un Starpvaldību konferencē Briselē

Rīt, 11.decembrī, Ministru prezidents Einars Repše dosies uz Briseli, lai 12. un 13.decembrī piedalītos ES Padomes (Eiropadomes) sēdē un Starpvaldību konferences darbā. 11.decembra vakarā E.Repše neformālās vakariņās tiksies ar Lietuvas, Igaunijas un triju ES ziemeļvalstu premjerministriem, lai pirms ES sammita pārrunātu Eiropadomes darba kārtības jautājumus un Starpvaldību konferenci.

 

12.decembrī paredzēta Eiropadomes sēde, kurā uzmanība būs veltīta ES ekonomiskajai izaugsmei, sadarbībai iekšlietās un tieslietās, ES paplašināšanās procesa turpinājumam ar Bulgāriju, Rumāniju un Turciju, kā arī Eiropas drošības stratēģijai un starptautiskiem jautājumiem.

Latvijas pozīciju Eiropadomes darba kārtības jautājumos paredzēts apstiprināt valdībā 9.decembra sēdē. Nacionālā pozīcija paredz atbalstu ES iniciatīvas “Eiropas rīcība izaugsmei” uzsākšanai, kas ar investīcijām infrastruktūrā, zinātnē, attīstībā veicinās ražošanas attīstību, jaunu darba vietu radīšanu un sekmēs Eiropas ekonomisko attīstību. Latvija atbalsta iniciatīvas ietvaros paredzēto “ātrā starta programmu” un ir ieinteresēta projektu īstenošanā transporta sektorā un enerģētikas jomā.

Iekšlietu un tieslietu jomā Latvija par īpaši nozīmīgām uzskata ES iniciatīvas, kuru mērķis ir nodrošināt efektīvāku ES ārējo robežu uzraudzību. Latvija atbalsta ieceri veidot Eiropas aģentūru sadarbībai uz ES ārējām robežām, kā arī programmu nelegālās imigrācijas apkarošanai uz jūras robežām.

12.decembra vakarā darbu sāks un 13.decembrī turpināsies Starpvaldību konference, kurā Itālijas ES prezidentūra iepazīstinās ar aptverošu kompromisa priekšlikumu ES konstitucionālā līguma jautājumos un notiks esošo un nākamo ES dalībvalstu diskusijas par prezidentūras piedāvāto projektu.

Ministru prezidents Einars Repše pārstāvēs Latvijas pozīciju, kurā būtiskākās intereses ir nodrošināt katrai valstij vienu balsstiesīgu komisāru Eiropas Komisijā, noteikt piecu deputātu minimālo pārstāvniecību Eiropas Parlamentā, vienlīdzīgas tiesības piedalīties un lemt par ES kopējās aizsardzības politikas jautājumiem, piedalīties tās īstenošanā strukturētās sadarbības ietvaros, dubultā vairākuma balsošanas principa ieviešanu Padomē, kā arī vairākus precizējumus attiecībā uz prezidentūru rotācijas kārtību Ministru Padomē, Eiropadomes prezidenta un ES ārlietu ministra funkcijām.

Līdz ar Ministru prezidentu E.Repši Latviju Eiropadomē un Starpvaldību konferencē pārstāvēs ārlietu ministre Sandra Kalniete.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vecākā referente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!