• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju atbalstu Latvijas dalībai ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2003., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.12.2003., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju atbalstu Latvijas dalībai ES

Ja referendums par Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) notiktu 2003. gada novembrī, par Latvijas iestāšanos ES balsotu 59,5% (oktobrī 52,9%) aptaujas dalībnieku, savukārt pret balsotu 30,6% (oktobrī 32,4%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju. Šajā jautājumā konkrētu viedokli nepauda 9,9% (oktobrī 16,7%) respondentu.

Atbalstu Latvijas dalībai ES galvenokārt izteikuši aptaujātie latvieši, LR pilsoņi, gados jaunākie aptaujas dalībnieki (vecumā no 18 līdz 39 gadiem), finansiāli nodrošinātākie, ar augstāku izglītības līmeni, kā arī aptaujātie iedzīvotāji Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē un laukos. Kopumā zemāks atbalsts Latvijas dalībai ES ir pensionāru, bezdarbnieku un strādnieku vidū.

Pārliecinošs atbalsts Latvijas dalībai ES vērojams arī Latvijas Republikas pilsoņu vidū. Par Latvijas iestāšanos ES referendumā, ja tas notiktu novembrī, balsotu gandrīz divas trešdaļas – 65,6% (oktobrī 61,1%) aptaujāto valsts pilsoņu. Pret Latvijas dalību ES balsotu nedaudz vairāk kā ceturtā daļa – 26,6% (oktobrī 24,9%) balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju. Konkrētu atbildi nesniedza 7,7% (oktobrī 14%) pilsoņu.

Novembrī palielinājies arī nepilsoņu atbalsts Latvijas dalībai ES. Novembrī nedaudz mazāk kā puse – 48,1% (oktobrī 51,8%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kuri nav LR pilsoņi, balsotu pret, bet gandrīz trešā daļa – 31,9% (oktobrī 21,2%) LR nepilsoņu balsotu par Latvijas dalību ES. 20% (oktobrī 27,0%) aptaujāto iedzīvotāju bez LR pilsonības nesniedza konkrētu atbildi jautājumā par Latvijas dalību ES.

Aptauju veica sabiedriskās domas pētījumu centrs ‘’Latvijas fakti’’ ar Valsts kancelejas un Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā atbalstu.

Ruta Mihalovska, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!