• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultācijām ar pilsonisko sabiedrību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2003., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latviešu traģēdiju Jaunzēlandes kalnos

Vēl šajā numurā

11.12.2003., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultācijām ar pilsonisko sabiedrību

Vakar, 10. decembrī, Valsts kancelejā notika seminārs “Konsultācijas ar pilsonisko sabiedrību”. To rīkoja Valsts kanceleja sadarbībā ar Pasaules banku, un seminārs ir viena no abu institūciju sadarbības projekta daļām.

Semināra mērķis — izprast konsultāciju lomu Latvijā gan no valdības, gan nevalstisko organizāciju (NVO) redzespunkta un sniegt praktiskus ieteikumus, kā veiksmīgāk iesaistīt sabiedrību konsultāciju procesā. Izstrādājot jaunas politikas vai tiesību aktus, konsultācijas ar sabiedrību kļūst aizvien svarīgākas. Tādēļ seminārā piedāvātas iespējas iegūt gan teorētiskas, gan arī praktiskas zināšanas par konsultāciju metodēm un to procesu.

Semināru vadīja projekta sadarbības partneris — Pasaules bankas konsultants Pols Grīnings (Paul Greening), kuram ir plaša pieredze konsultāciju veikšanā Lielbritānijā. Eksperts stāstīja, kā izstrādāt efektīvas konsultācijas, izmantojot viņa sarakstīto grāmatu “Pilsoņu iesaistīšana: rokasgrāmata komunikācijai ar Latvijas sabiedrību par jaunajām politikām”, kas tapusi Valsts kancelejas un Pasaules bankas projekta ietvaros. Grāmatas mērķauditorija ir Latvijas valsts pārvaldes darbinieki un tās izmantošanas mērķis — valsts pārvaldē izmantoto konsultāciju metožu dažādošana un iespēju paplašināšana.

Semināra pirmajā daļa dalībniekus uzrunāja Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un P.Grīnings. Savukārt Valsts kancelejas direktora vietniece politikas plānošanas un koordinācijas lietās Una Klapkalne raksturoja valdības viedokli par konsultācijām ar sabiedrību, bet NVO viedokli pauda NVO centra pārstāvji. Pēc tam notika kopīga diskusija.

Semināra otrajā daļā P.Grīnings stāstīja par 16 dažādām sabiedrības iesaistes metodēm, bet firmas “Latvijas fakti” direktors Aigars Freimanis — par Latvijā biežāk izmantotajām konsultāciju metodēm.

Agnese Korbe, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!