• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krivandas robežapsardzības nodaļas atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2003., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Horvātijas parlamentārās sadarbības grupas izveidi

Vēl šajā numurā

12.12.2003., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krivandas robežapsardzības nodaļas atklāšanu

Šodien, 12. decembrī, pulksten 13 svinīgi atklāj Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Krivandas robežapsardzības nodaļas kompleksu. Atklāšanā piedalās iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks robežsardzes ģenerālis Gunārs Dāboliņš un citas Iekšlietu ministrijas un VRS amatpersonas, kā arī Eiropas Komisijas delegācijas pārstāvis Latvijā Barts Lāns.

Jauno kompleksu iesvētīs Ciblas Romas katoļu draudzes prāvests Andrejs Jonāns. Atklāšanā piedalīsies arī vietējo pašvaldību, policijas, muitas, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī zemessardzes vadītāji.

Komplesa būvniecībā tika realizēts PHARE projekts. Ēku kompleksa un piebraucamā ceļa kopējās izmaksas ir 1 243 242 lati. Būvniecība tika sākta 2002. gada oktobrī un pabeigta šā gada novembrī. Komplesu projektējis arhitektu birojs “Ozola&Bula”, tā ģenerāluzņēmējs – SIA “Skonto būve”.

Krivandas nodaļas robežsargi apsargā Latvijas un Krievijas robežas iecirkni 36 kilometru garumā. Šajā posmā atrodas viens novērošanas tornis. Nodaļas rīcībā ir divas apvidus automašīnas – “Hyundai Galloper” un “Nissan Terrano”. Jaunā nodaļas ēka izvietota apsargājamā robežas posma centrā, tādējādi ir nodrošināta ērta nokļūšana līdz jebkurai robežas vietai, ekonomējot laiku un līdzekļus.

Šā gada 11 mēnešos Krivandas nodaļas robežsargi par robežpārkāpumiem aizturējuši 15 personas. Izsniegtas 844 speciālās pierobežas joslas caurlaides (15 terminētās,829 pastāvīgās caurlaides).

Kopš 2001. gada 2. aprīļa Krivandas robežapsardzības nodaļas priekšnieks ir robežsardzes kapteinis Mihails Višņakovs.

Valsts robežsardzes preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!