• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Čehiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2003., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informāciju par ES struktūrfondiem

Vēl šajā numurā

12.12.2003., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Čehiju

Vakar, 11.decembrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar jauno Čehijas Republikas vēstnieku Latvijā Janu Finferli, kas Aizsardzības ministrijā ieradās akreditācijas vizītē.

Ģ. V. Kristovskis iepazīstināja vēstnieku ar Latvijas aizsardzības sistēmas aktualitātēm un norādīja, ka Latvijas un Čehijas militārā sadarbība ir ļāvusi Latvijas militārpersonām būtiski paaugstināt savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas. „Latvijas karavīriem ir izpratne par valsts aizsardzības sistēmas efektivitātes paaugstināšanu, un tas lielā mērā ir mūsu valstu sadarbības nopelns,” sacīja ministrs.

J. Finferle uzsvēra, ka Čehija ir gatava turpināt veiksmīgi sākto militāro sadarbību un ka jāturpina sadarbība radiācijas, bioloģiskās un ķīmiskās aizsardzības, gaisa telpas kontroles, gaisa patrulēšanas un militārās rūpniecības projektos.

Čehijas Republika ir lielākais Latvijas militārās sadarbības partneris Viduseiropā un Austrumeiropā. Čehija vienmēr ir atbalstījusi NATO atvērto durvju politiku, paudusi savu atbalstu Latvijas dalībai NATO, kā arī dalījusies pieredzē ar alianses kandidātvalstīm.

Latvijas Republikas un Čehijas militārā sadarbība tika sākta 1993.gada 29.novembrī, kad Prāgā starp Latvijas un Čehijas aizsardzības ministrijām tika noslēgts līgums par savstarpējo sadarbību. Līdz šim abas valstis galvenokārt sadarbojušās militārās izglītības jomā – Latvijas speciālisti apmācīti Čehijas Republikā. Turpinās sadarbība jautājumos par integrāciju NATO, kā arī sadarbība citās ar aizsardzību saistītās jomās.

Lai apspriestu abu valstu divpusējo militāro sadarbību, nākamā gada sākumā plānota Latvijas un Čehijas aizsardzības ministru tikšanās Rīgā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!