• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiešmaksājumiem zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2003., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar integrētās robežvadības stratēģiju

Vēl šajā numurā

12.12.2003., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiešmaksājumiem zemniekiem

Vakar, 11. decembrī, tiekoties finanšu ministram Valdim Dombrovskim, un zemkopības ministram Mārtiņam Rozem un abu ministriju speciālistiem, tika apspriesti finansējuma avoti tiešmaksājumu nodrošināšanai lauksaimniekiem 2004. gadā.

25% tiešmaksājumu zemniekiem nodrošina valsts budžetā paredzētie līdzekļi. Vēl 15% no maksājumu apjoma tiks nodrošināti Lauku attīstības plāna pasākumu finansējumā. Kopumā tiek nodrošināti 40% tiešmaksājumu.

Par iespējām vēl nodrošināt 15% tiešmaksājumu lems Ministru kabinetā kontekstā ar nacionālo subsīdiju programmas apstiprināšanu. Nolemts, ka ZM sarunās ar EK ir jāatrisina jautājums par iespējām izmaksāt tiešos maksājumus ātrāk, nekā to paredz EK regula, jo pastāv izņēmuma iespējas. 2003. gada 6. novembra EK regula (AGRI/C.1/63623) par Vienoto platības maksājumu ES jaunajām dalībvalstīm paredz, ka izmaksas ir jāveic vienreiz gadā, sākot no 1. decembra. Tāpat ZM ar EK jāvienojas par Lauku attīstības plāna pasākumu finansējuma avansa apjomu un saņemšanu no EK.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!