• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2003., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemassvētku noskaņā Rīgā, Jelgavā un Talsos

Vēl šajā numurā

16.12.2003., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

* “Itera Latvija” prezidents un līdzīpašnieks, kādreizējais VDK pretizlūkošanas darbinieks Juris Savickis kolekcionē... Bībeles no valstīm, kurās viņš ir bijis.

Pēc “NEDĒĻAS”

 

* Saskaņā ar provizoriskajiem 2002. gada tautskaites datiem Krievijā dzīvo 81,5% krievu. Tālākajās vietās – tatāri (7,2 milj.), ukraiņi (5,1 milj.). Ceturtajā vietā visiem par lielu pārsteigumu – ķīnieši, Tālajos Austrumos vien viņu ir vairāk nekā trešdaļmiljona (plus vēl nezināms daudzums nelegālo imigrantu). Padebešu impērijas dēlu skaits 2010. gadā, kā uzskata eksperti, var sasniegt 10 miljonus. Būs problēmas.

Pēc “NOVIJE IZVESTIJA”

 

* Uzņēmējs Jevgēņijs Gombergs: “Sabiedrība uzņēmējus uzskata par ienaidniekiem, tādēļ jau tā pārliecība – ja vesels kvartāls piederēs vienam investoram, tā ir nāve. Jūrmalā es gāju pie Hlevicka un jautāju: ko pilsēta grib? Pasakiet man desmit variantus, es izvēlēšos vienu no tiem, un būs labi abām pusēm. Atbildes nav. Starp pilsētu un uzņēmējiem nenotiek dialogs ne Jūrmalā, ne Rīgā.”

Pēc “NEDĒĻAS”

 

* Pēc vairāku gadu mērķtiecīgām investīcijām Ventspilī izveidota stabila tūrisma infrastruktūra un trīskāršojies tūristu skaits. Populārākie objekti ir zilā karoga pludmale, kuģītis “Hercogs Jēkabs”, akvaparks, bērnu pilsētiņa, olimpiskais centrs un, protams, Livonijas ordeņa pils.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

* Līdz ar iestāšanos NATO, no Latvijas prasīs arī gaisa telpas aizsardzību. Taču neviena no Baltijas valstīm pašu spēkiem gaisā patrulēt nespēj. Viens ir skaidrs – iznīcinātājiem jābūt dislocētiem arī pie mums, lai pēc radara signāla varētu pacelties gaisā, identificēt objektu, piespiedu kārtā nosēdināt vai pat notriekt to. Militāristi gan mūsmājās, gan NATO galvenajā mītnē tagad lauza galvas – kas to visu gādās, cik tas maksās un kurš par to maksās.

Pēc “DIENAS”

 

* Miljonārs Valentīns Kokalis: “Ir grūti saglabāt draudzību, ja ir nauda. Agri vai vēlu draugs gribēs aizņemties, un es ilgu laiku neaizdevu. Jūs taču zināt to teicienu – ja gribi, lai draugs kļūst par ienaidnieku, aizdod viņam naudu. Dzīvē tā arī notika. Ar draugiem, ar kuriem man nav naudas attiecību, viss ir normāli, pārējos esmu zaudējis.”

Pēc “NEDĒĻAS”

 

* Uzzinājuši, ka Igaunijā bezpajumtes suņus ievieto dzīvnieku patversmēs un, ja pāris nedēļu laikā īpašnieks nepiesakās, tos iemidzina, žēlsirdīgie somi nodibinājuši sabiedrisku Igaunijas suņu glābšanas fondu, kas četrkājainajiem igauņu klaidoņiem ātri vien sameklē saimniekus. Vislielākais pieprasījums ir pēc slimiem vai traumētiem dzīvniekiem, kuri prasa rūpīgu kopšanu, un gudrībā nepārspējamajiem krančiem. (Starp citu, igauņi vārdu krants pārņēmuši no latviešu valodas – “LV”).

Pēc “DRUG”

 

* Nupat atklāta “Parekss bankas” pārstāvniecība Tokijā. Tā strādās, lai piesaistītu milzīgos naudas līdzekļus Japānā gan depozītu veidā, gan ieguldījumu fondiem. Bankai jau ir pārstāvniecības vairākās NVS valstīs, Zviedrijā, Vācijā un Lielbritānijā. Arī tā var izpausties globalizācija.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

* Pārtikas pārstrādes uzņēmuma “Spilva” 10 gadu jubilejā 2002. gada 1. septembrī gatavotais rasols 3277 kg kopsvarā iekļauts Ginesa grāmatas jaunākajā izdevumā. Rekorda uzstādīšanas noteikumi prasīja, lai visas ēdiena sastāvdaļas tiktu grieztas ar nazi un mērījumus veiktu kvalificēti speciālisti divu liecinieku klātbūtnē. Rasola griešanā veselu darbadienu piedalījās 120 cilvēku. 4500 svinību dalībnieku milzu toveri iztukšoja 30 minūtēs.

Pēc BNS

 

* Sers Ralfs Dārendorfs: “Britu okupētajā Vācijas zonā viņi mēģināja iegūt tiešu labumu, piemēram, demontējot tēraudlietuves un izvedot tās pa daļām uz Lielbritāniju. Tas izrādījās svētīgi Vācijai. Atdzimstošā valsts uzbūvēja modernas rūpnīcas, bet okupanti bija apkrauti ar vecajām.”

Pēc “DIENAS”

 

* Stokholmas Karolīnas slimnīca, kurā stažējušies arī daudzi Latvijas mediķi, veikusi pirmo veiksmīgo mākslīgās asins pārliešanu. Jaunais produkts tiek gatavots no donoru ziedotajām asinīm, izveidojot pulveri, kuru var uzglabāt gadiem un izmantot visu asins grupu pacientiem. Turklāt jaunais preparāts daudz labāk pārnesot skābekli. Vai apvērsums asins pārliešanā?

Pēc “JAUNĀS AVĪZES”

 

* Krievijas naftas kompānijas “Jukos” vadītājs Mihails Hodorovskis tika arestēts nevis kā Putina politiskais pretinieks, bet gan tāpēc, lai neļautu viņam pārdot “Jukos” ārzemniekiem. Ja tā, tad Kremlis ir nokavējis. Nupat kļuvis zināms, ka slavenās Rotšildu dzimtas pārstāvis lords Džeikobs Rotšilds kļuvis par Hodorovska akciju paketes īpašnieku, jo līdz ar arestu spēkā stājies aizbildnības līgums, ko “Jukos” šefs tālredzīgi jau pirms vairākiem mēnešiem noslēdzis ar Dž. Rotšildu. Tādējādi 67 gadus vecais baņķieris ieguvis šo akciju balsstiesības. Dž. Rotšilda bagātība sasniedz turpat miljardu dolāru.

Pēc “THE ECONOMIST”  un “THE SUNDAY TIMES”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!