• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā: Saeimas priekšsēdētājas biedrs - par militārās apmācības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2003., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās
- tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes valdes priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

16.12.2003., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā:

Saeimas priekšsēdētājas biedrs — par militārās apmācības programmu

Saeimas priekšsēdētājas biedrs un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāts Ēriks Jēkabsons piektdien, 12.decembrī, apmeklēja Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Mobilo strēlnieku mācību centru Ādažos.

Apmeklējuma laikā Ē.Jēkabsons uzrunāja Sauszemes spēku 1.kājnieku bataljona “Latbat” 2.rotas karavīrus, kas nākamā gada janvārī dosies miera misijā uz Irāku, kā arī tikās ar bataljona kapelānu Elmāru Pļaviņu.

Karavīri izrādīja lielu interesi par Saeimas priekšsēdētājas biedra neseno vizīti Ķīnā un tikšanos ar cīņas mākslas meistariem Šaoliņas klostera apmeklējuma laikā. Ņemot vērā karavīru ieinteresētību, Ē.Jēkabsons jau tuvākajā laikā atkārtoti tiksies ar NBS pārstāvjiem, lai gatavotu konceptuālu priekšlikumu par militārās apmācības programmas papildināšanu ar cīņas mākslas apgūšanu militārā dienesta laikā. “Tas nebūtu tikai tuvcīņas treniņu kopums, bet gan cīņas māksla kā morāli ētiska sistēma, “bruņniecības kodekss”, kas patiesībā būtu jāievēro ikvienam vīrietim savas vīrišķības, goda un pašapziņas stiprināšanai,” savu ieceri skaidro Ē.Jēkabsons.

Karavīri emocionāli uztvēra sarunā ar Ē.Jēkabsonu skartos jautājumus par ticību Dievam un savai valstij un patriotismu, ne tikai kā abstraktu, bet arī kā dzīves principu, kas karavīram var palīdzēt izdzīvot un saglabāt stāju ekstremālās situācijās.

NBS pārstāvji arī apsveica Ē.Jēkabsonu sakarā ar ievēlēšanu Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā un izteica atbalstu viņa kļūšanai par komisijas priekšsēdētāju.

Edgars Vaikulis, Saeimas priekšsēdētājas biedra palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!