• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziemassvētku noskaņā Rīgā, Jelgavā un Talsos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2003., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar konstruktīvu skatu mūsu valstu nākotnes attiecībās

Vēl šajā numurā

16.12.2003., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziemassvētku noskaņā Rīgā, Jelgavā un Talsos

Par Valsts prezidenti labdarības pasākumos

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sestdien,13.decembrī, Jelgavā piedalījās labdarības sarīkojumā bāreņiem un bērniem invalīdiem. V.Vīķe–Freiberga kopā ar Ziemassvētku vecīti pasākumā “Gabaliņš no Ledus zemes Jelgavā” tikās ar bērniem no invalīdu apvienības “Cerība”, kā arī no Jelgavas un Elejas bērnunamiem. Kopā ar bērniem prezidente aplūkoja Jelgavas ledus hallē izveidoto Ziemassvētku vecīša māju un raganas piparkūku namiņu.

Prezidente vēlēja bērniem sapņot par to, ko viņi vēlētos saņemt Ziemassvētkos, un domāt par to, lai viņiem, viņu vecākiem un skolotājiem būtu laba veselība. “Caur gaišām domām piepildīsies jūsu sapņi,” sacīja prezidente.

Pēcpusdienā V.Vīķe–Freiberga Talsos piedalījās Ziemassvētku egles iedegšanā, aicinot visus Ziemassvētku laikā “domāt, sapņot un strādāt savai ģimenei, Talsu pilsētai un mūsu mīļai Latvijai”.

Valsts prezidente, Talsos tiekoties ar atklātās sabiedriskās organizācijas “Talsu novada fonds” biedriem, uzsvēra labdarības kustības paplašināšanās nozīmi Latvijā. “Mēs nevaram gaidīt, ka visu mums dzīvē atnesīs Ziemassvētku vecītis vai kāds ministrs, mums pašiem jābūt iniciatīvai darīt kaut ko lietas labā, lai mūsu apkārtne, iela, pilsēta, novads, valsts kļūtu sakārtotāka un cilvēki laimīgāki,” sacīja prezidente, augstu novērtējot šogad dibinātā pirmā kopienas fonda – Talsu novada fonda – darbību, ar kopīgiem resursiem un sava laika ziedošanu labiekārtojot bērnu rotaļlaukumus, gādājot par jauniešu un pieaugušo lietderīgām brīvā laika pavadīšanas iespējām un citām aktivitātēm novada sakārtošanā. V.Vīķe–Freiberga atzīmēja, ka demokrātijas pamatā ir indivīda pašiniciatīva veidot un mainīt savu dzīvi un apkārtni. Viņa pauda cerību, ka Talsu novada fonda sekmīgais piemērs, īsā laikā īstenojot vairākus projektus, kas būtiski maina pilsētas un apkārtnes ikdienu, pamudinās arī citās Latvijas pilsētās un laukos dzīvojošos uz līdzīgu labdarības fondu veidošanu.

Prezidente augstu novērtēja fonda aizsākto iniciatīvu sadarboties ar kaimiņvalstīm un nākamgad rīkot starptautisko konferenci Talsos par labdarības kustību. “Latvija var lepoties ar šo piemēru, un tā ir vēl viena veiksmīga pieredze, kuru varam sniegt tām valstīm, kas vēl nav tik tālu tikušas. Šodienas pasaulē nedrīkstam veidot jaunas plaisas starp attīstītām un mazāk attīstītām valstīm, un kopējās drošības un labklājības dēļ ir svarīgi, ka varam mūsu sekmīgo piemēru rādīt arī citiem,” viņa sacīja.

Tikšanās noslēgumā prezidente izteica fondam lūgumu līdz ar viņas ziedojumu novada attīstībai uzņemt viņu Talsu novada fonda draugu pulkā.

Šā gada februārī dibinātā atklātā sabiedriskā fonda “Talsu novada fonds” mērķis ir izkopt vietējās filantropijas tradīcijas un sekmēt vietējo attīstību Talsos un novadā, atbalstot dažādu jomu bezpeļņas projektus. Talsu novada fonds ir pirmais kopienas fonds Latvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Labvakar Talsos! Labvakar, bērni! Labvakar, meitenes! Labvakar, zēni! Labvakar, vīri! Labvakar, sievas! Labvakar, pensionāri!

Redziet, visiem ir jāturas kopā, lai brīnumi notiktu. Pašlaik mēs atrodamies svētku gaidās, un, braucot uz šejieni no Jelgavas cauri tumšiem un tukšiem laukiem, es domāju par tautasdziesmu:

 

Ziemsvētki sabrauca, sadimdināja

Pār rudzu lauku:

Zālīti mīdami,

Asniņus celdami.

Ir tukšākais gadalaiks – raža ir novākta, lauki tukši, bet jau dīgst zelmenis, jau gatavojas nākamā gada raža. Šajā tumšākajā gada laikā mēs radām gaismu, iededzinot svecītes savās ielās, savās pilsētās. Šajā aukstajā ziemas laikā mēs radām siltumu, iekurinādami savus pavardus, bet mēs arī radām mīlestību, domādami par Ziemassvētku dāvanām – gan par tām, ko mēs vēlētos saņemt, gan par tām, ko citiem vajadzētu dāvāt.

Vai visi bērni ir izdomājuši, ko vēlētos saņemt Ziemassvētkos? Es viņiem novēlu, lai Ziemassvētku vecītis viņus sadzirdētu, saprastu un atnestu to, ko sirsniņa vēlas. Jūs zināt, ne vienmēr Ziemassvētku vecītis var atnest lietas un priekšmetus, ko ir sagribējies, ne vienmēr var dabūt jaunu televizoru vai mobilo telefonu, vecākiem jaunu mašīnu. Tas viss ir iespējams, bet dažreiz ne uzreiz, paiet ilgāks laiks. Mīlestību, siltumu, tuvību un draudzību – tās var dabūt vienmēr. Es novēlu, lai katrs, domādams par saviem mīļiem un tuviniekiem un dāvanas viņiem gatavojot, galvenokārt velta viņiem labas domas un vēlējumus. Tāpat mums visiem, domājot par Ziemassvētku brīnumu un tām dāvanām, ko vēlētos saņemt, domāt arī par savu nākotni, bērniem – par ko jūs vēlētos izaugt, pieaugušajiem — ko jūs vēlētos savai ģimenei sasniegt un arī Talsu pilsētai, novadam, mūsu mīļai Latvijai. Domāsim un sapņosim visi kopā, strādāsim visi kopā plecu pie pleca, palīdzēsim viens otram, kur tas ir vajadzīgs, un tad visi kopā mēs sasniegsim brīnumu lietas.

Tagad ir laiks tam vietējam Ziemassvētku brīnumam — eglītes iededzināšanai. Te ir vajadzīgi vārdi:

 

Eglītē kuplā, eglītē staltā

Lai aizdegas gaismiņas!

Lai priecājas sirsniņas!

Valsts prezidenta preses dienests

Valsts prezidentes uzruna Talsu iedzīvotājiem pilsētas Ziemassvētku eglītes iedegšanā Talsos 2003.gada 13.decembrī

Par Valsts kancelejas darbinieku sarūpētajām dāvanām bērniem

Šodien, 16.decembrī, pulksten 11.15 labdarības akcijas “Ziemassvētku karavāna” ietvaros dāvanu auto apmeklēs Valsts kanceleju, kur Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un kancelejas darbinieki Ziemassvētku vecītim pasniegs kancelejas darbinieku sarūpētās dāvanas Rubas speciālās internātskolas bērniem. Dāvanu maisam darbinieki sagādājuši grāmatas, sporta inventāru, rotaļlietas, galda spēles, apģērbu un daudz citu noderīgu lietu.

Valsts kancelejas direktores G.Veismanes apsveikumā teikts: “Cilvēks dzīvo ar cerību, bez tās dzīvē nepiepildās neviens sapnis un doma. Cerība sniedz spēku piepildīt visneiedomājamākos un pārdrošākos sapņus. Cerība ir laba zīme, tā vēsta par cilvēcību, labestību, došanas prieku. Tieši Ziemassvētki atklāj došanas prieku.

Mēs, Valsts kancelejas kolektīvs, ceram, ka jūs, bērni, dzīvē piepildīsiet savas cerības un sapņus. Šajos svētkos mēs sniedzam pavisam nelielu atbalstu to piepildījumam.”

Valsts kanceleja šajā organizētajā labdarības pasākumā piedalās pirmo gadu, šogad sarūpētās dāvanas ceļos pie Kurzemes internātskolas bērniem.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!