• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tālākām attiecībām ar Vāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2003., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.12.2003., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tālākām attiecībām ar Vāciju

Pirmdien, 15.decembrī, Latvijas Pirmās partijas frakcijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns un deputāti Inese Šlesere un Paulis Kļaviņš tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga deputāti, Ārlietu komisijas locekli Klaudiju Nolti.

Vācijas Bundestāga deputāte K.Nolte informēja, ka viņa ir KDS/KSS frakcijas ārpolitikas darba grupas pilnvarotā Baltijas valstu jautājumos un vizītes mērķis, tiekoties arī ar citām amatpersonām, ir gūt iespaidu par situāciju Latvijā pēc referenduma par iestāšanos Eiropas Savienībā.

O.Kastēns pastāstīja par Latvijas Pirmās partijas darbību, akcentējot tās prioritātes – bērnu un ģimenes lietu, sabiedrības integrācijas un valsts sociāli ekonomiskās attīstības jautājumu risināšana likumdošanas jomā. Atbildot uz K.Noltes jautājumiem par sabiedrības integrācijas procesa norisi Latvijā, O.Kastēns informēja, ka pēdējos gados liberalizētais Pilsonības likums vēl vairāk atvieglo nepilsoņu naturalizāciju. “Ir jādara viss, lai visi šeit dzīvojošie būtu lojāli un justu piederību šai valstij,” teica O.Kastēns.

Runājot par bērnu un ģimenes tiesību aizsardzības jautājumiem, deputāte I.Šlesere uzsvēra, ka, pamatojoties uz ANO norādījumiem par lielo bērnu skaitu bērnunamos un Hāgas konvenciju par starpvalstu adopciju, tika veikti labojumi Civillikumā, kas paredz atvieglot bērnu adopciju uz ārzemēm. Sarunas dalībnieki pārrunāja arī likumdošanas jautājumus saistībā ar abortiem, kas Vācijā un Latvijā ir liberalizēti, un bija vienisprātis, ka šajā jomā jāveic informēšana un izglītošana.

Bundestāga deputāte interesējās arī par mūsu valsts likumdošanas un ES normu saskaņošanas gaitu un sabiedrības attieksmi pret to. I.Šlesere pastāstīja, ka par sabiedrības nostāju liecina pozitīvie rezultāti tautas nobalsošanā par iestāšanos ES, bet likumdošanas saskaņošanā vēl ir daudz darāmā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!