• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas informācijas sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2003., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikgadējo Latvijas diplomātu sanāksmi

Vēl šajā numurā

17.12.2003., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas informācijas sistēmu

ANO Attīstības programma Latvijā un ANO Projektu pakalpojumu birojs sniegs atbalstu Baltijas informācijas sistēmu (IS) klastera izveidei. Pagājušonedēļ sākts projekts “Atbalsts informācijas un komunikācijas sektora tehnoloģijas attīstībai”, kas tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas Informācijas tehnoloģijas un telekomunikāciju asociāciju (LITTA).

Kopīgās ANO un Latvijas iniciatīvas mērķis ir uzlabot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT) sektora produktivitāti un eksporta konkurētspēju gan Latvijā, gan Baltijas valstu mērogā, attīstot specializāciju tirgus nišās, efektivitāti, kā arī veicinot Baltijas reģiona IKT sektora atpazīstamību Eiropā un pasaulē.

Projekta ietvaros tiks veidota konkurētspējas analīzes sistēma ar periodiskiem izvērtējuma pārskatiem, sniedzot Latvijai iespēju uzlabot savu konkurētspēju un apzināt piemērotas nišas informācijas sistēmu tirgū. Papildus tam projektā sagatavos analītiskus pārskatus un atjaunos datus par esošajām zināšanām un kapacitātes attīstības vajadzībām.

Lai sekmētu Baltijas informācijas sistēmu klastera attīstību, politikas veidotājiem tiks sniegti ieteikumi par to, kā piesaistīt abpusējas kaimiņvalstu investīcijas, kā arī investīcijas reģiona mērogā. Tiks izveidota vispusīga komunikāciju stratēģija, piemēram, Baltijas brendinga iniciatīva, kura veicinās Latvijas un Baltijas informācijas un komunikāciju tehnoloģijas IKT sektora atpazīstamību un stiprinās sadarbību starp ministrijām, citām institūcijām un nozares asociācijām.

Investīciju palielināšanās IKT sektorā sekmēs ražošanu ar pievienoto vērtību un sniegs iespējas ekonomiskajai attīstībai, kas ir tik svarīga valstīs ar vidēji lieliem ieņēmumiem. Saņemot stratēģisku atbalstu valsts līmenī, šī iniciatīva var palīdzēt radīt jaunas darba vietas un pārvarēt nabadzību mazāk attīstītajos Latvijas reģionos.

No Latvijas puses projekts saskan ar “Latvijas ilgtermiņa ekonomiskās attīstības stratēģiju”. Latvijas valdība norādījusi, ka uz zināšanām balstīta ekonomika un sabiedrība ir ražošanas politikas stūrakmens. Saskaņā ar šo stratēģiju tiek paredzēta uzņēmumu attīstība, eksporta veicināšana, kā arī vietējo investīciju palielināšana un ārvalstu investīciju piesaiste augsto tehnoloģiju jomās, kurās aizvien pieaug Latvijas konkurētspēja.

ANO Attīstības programma, LITTA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!