• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pazemināto PVN likmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2003., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

17.12.2003., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pazemināto PVN likmi

Ministru kabinets vakar, 16. decembrī, izskatīja un akceptēja Finanšu ministrijas sagatavotos priekšlikumus grozījumiem likumā par pievienotās vērtības nodokli, paredzot pazemināt PVN pazemināto likmi no pašreizējiem 9% līdz 5%.

FM izstrādātie un valdības akceptētie grozījumi nosaka pievienotās vērtības nodokļa 9% likmes atcelšanu līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā; nosaka pievienotās vērtības nodokļa 5% likmes ieviešanu pēc iestāšanās Eiropas Savienībā; nosaka to preču un pakalpojumu grupas, kurām pēc iestāšanās Eiropas Savienībā paredzēts piemērot pievienotās vērtības nodokļa 5% likmi; pagarina darbību spēkā esošajam atbrīvojumam no pievienotās vērtības nodokļa grāmatām līdz iestāšanās brīdim Eiropas Savienībā.

Paredzēts, ka PVN 5% likme tiks piemērota: medikamentu piegādēm saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto sarakstu; medicīnisko ierīču un medicīnas preču piegādēm, kas paredzētas invalīdu un slimnieku personīgajai lietošanai saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto sarakstu; veterināro medikamentu piegādēm saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto sarakstu; zīdaiņiem paredzēto specializēto produktu piegādēm saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto sarakstu; grāmatu piegādēm; masu informācijas līdzekļu piegādēm, izņemot erotiska un pornogrāfiska rakstura masu informācijas līdzekļus, kā arī masu informācijas līdzekļus, kuros reklāmas apjoms pārsniedz 50%; viesu izmitināšanas pakalpojumiem viesu izmitināšanas mītnēs (viesnīcās, moteļos, viesu mājās, lauku tūrismam izmantojamās mājās, kempingos, tūrisma mītnēs); ūdens piegādei centralizētā ūdensapgādes sistēmā; kanalizācijas pakalpojumiem; sadzīves atkritumu savākšanas, pārvadāšanas un apglabāšanas pakalpojumiem.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis norāda: “Atceļot iepriekšējās valdības pieņemto lēmumu par 9% PVN piemērošanu medikamentiem, mēs iepriecināsim lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos. Mēs nedrīkstam ignorēt lielākās sabiedrības daļas bažas par to, ka, paaugstinoties medikamentu cenai, tie kļūs mazāk pieejami. Tieši tāpēc mēs nācām klajā ar priekšlikumu piemērot 5% PVN likmi sociāli svarīgām preču un pakalpojumu grupām. Vienlaikus šāds lēmums apliecina mūsu konsekvenci attiecībā uz sociāli atbildīgu politiku.”

Ministru kabinets nolēma iesniegt grozījumus Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā un lūgt to iesniegt likumprojektu izskatīšanai Saeimā.

No 2004. gada 1. maija viesu izmitināšanas pakalpojumiem viesnīcās, moteļos, viesu mājās, lauku tūrismam izmantojamās mājās un kempingos tiks piemērota samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) procentu likme 5% apmērā. Ekonomikas ministrs Juris Lujāns panāktās izmaiņas likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” uzskata par būtisku atbalstu tūrisma nozarei kopumā. “Samazinātā PVN procentu likme viesnīcu un tūrisma mītņu pakalpojumiem ir reāls atbalsta solis uzņēmējiem tūrisma jomā. Uz samazinātā nodokļu sloga rēķina uzņēmēji varēs vairāk atļauties investīcijas, piemēram, viesu māju infrastruktūras attīstībā un uzlabošanā. Savukārt patērētājam, šajā gadījumā — tūristam, cena un kvalitāte ir galvenie priekšnoteikumi izvēlei ceļot un atpūsties Latvijā. Kopumā PVN samazināšana tūrisma mītņu pakalpojumiem ir būtisks atbalsts tūrisma nozarei, kas ir konsekvents solis, lai īstenotu mērķi tuvākajos četros gados panākt tūristu skaita pieaugumu Latvijā līdz 8—10 miljoniem gadā,” vakar, 16. decembrī, MK pieņemtos grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” komentēja ekonomikas ministrs.

Finanšu ministrijas preses dienests; Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!