• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar konstruktīvu skatu mūsu valstu nākotnes attiecībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2003., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82195

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas vēstnieks, pēc ražena cēliena Latvijā

Vēl šajā numurā

17.12.2003., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar konstruktīvu skatu mūsu valstu nākotnes attiecībās

Turpinās Krievijas Federācijas Federālās sapulces Federācijas padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja Mihaila Margelova un viņa vadītās delegācijas oficiālā vizīte Latvijā

K1.JPG (16745 bytes)Vakar, 16.decembrī, ārlietu ministre Sandra Kalniete tikās ar Krievijas Federācijas Federālās sapulces Federācijas padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Mihailu Margelovu.

Sarunas ievadā ārlietu ministre uzsvēra, ka attiecības ar Krieviju ir svarīga Latvijas ārpolitikas sastāvdaļa. Uz S.Kalnietes lūgumu izvērtēt Krievijas Valsts domes vēlēšanu rezultātus M.Margelovs kā galveno vēlēšanu rezultātu atzīmēja Komunistiskās partijas lomas būtisku samazināšanos Krievijas politiskajā dzīvē.

Pārrunājot divpusējo attiecību jautājumus, ārlietu ministre uzsvēra, ka abu valstu praktiskā, lietišķā sadarbība raksturojama kā veiksmīga un konstruktīva. Ministre atzīmēja, ka konstruktīvismu divpusējās attiecībās varētu veicināt sagatavoto līgumu — Līguma par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas, Līguma par sadarbību dzelzceļa transporta jomā, Līguma par gaisa satiksmi, Līguma par sadarbību tūrisma jomā un Līguma par valsts robežu — parakstīšana, kā arī starpvaldību komisijas darba iedzīvināšana. Kā uzsvēra S.Kalniete, Latvija vēlas veicināt ES un Krievijas dialogu, piemēram, pārrobežu sadarbības jautājumos. Īpaši tika atzīmēta veiksmīgā praktiskā sadarbība starp Latvijas pierobežas rajoniem un Pleskavas apgabalu. M.Margelovs uzsvēra, ka Latvijas iestāšanās ES nemazinās abu valstu divpusējos kontaktus.

K3.JPG (16853 bytes) K2.JPG (13363 bytes)

Vakar, 16.decembrī, Ārlietu ministrijā, pirms Krievijas delegācijas un Latvijas ārlietu ministres Sandras Kalnietes oficiālajām sarunām (augšējā attēlā); tikšanās laikā: valsts sekretāra vietnieks Andris Teikmanis un ārlietu ministre Sandra Kalniete; Krievijas vēstnieks Igors Studeņņikovs un Krievijas Federācijas Federālās sapulces Federācijas padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihails Margelovs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ministre pauda pārliecību, ka līdz ar Latvijas dalību NATO kopējā NATO dialogā ar Krieviju būs iespējams risināt virkni jautājumu, kuri tika risināti divpusējā līmenī, piemēram, cīņa pret starptautisko terorismu, narkotiku un cilvēku tirdzniecību, sadarbība katastrofu seku likvidēšanā un glābšanas operācijās. Lai arī M.Margelovs personīgi nav atbalstījis NATO paplašināšanos, viņš redz NATO kā nopietnu sabiedroto cīņā pret starptautisko terorismu un uzskata, ka NATO ir jāpārveidojas ne tikai ekstensīvi, bet arī intensīvi. Uz to S.Kalniete atbildēja, ka NATO Prāgas sammitā tika paziņots ne tikai par NATO paplašināšanos, bet arī par jauniem organizācijas uzdevumiem un misijām.

Abas puses atzina reformu nepieciešamību tādās starptautiskās organizācijās kā ANO un EDSO.

Sarunas noslēgumā S.Kalniete vēlreiz aicināja Krievijas pusi uz aktīvu sadarbību, lai iespējami drīzāk varētu sarīkot Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju tikšanos.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!