• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paldies zinātniekiem - sirds ritma sargiem tautsaimniecībā un cilvēkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2003., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas informācijas sistēmu

Vēl šajā numurā

17.12.2003., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paldies zinātniekiem — sirds ritma sargiem tautsaimniecībā un cilvēkā

BALVA.JPG (16743 bytes)
Apbalvotie un apbalvotāji vienā kopbildē (no kreisās): jaunais zinātnieks Tālis Juhna, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Egīls Dzelzītis, Latvijas Izglītības fonda mērķprogrammas “Izglītībai, zinātnei un kultūrai” padomes priekšsēdētājs Imants Meirovics, LZA prezidents Jānis Stradiņš, a/s “Latvijas gāze” valdes loceklis Uldis Auniņš, LZA akadēmiķis Jūlijs Anšelevičs un jaunais zinātnieks Gustavs Latkovskis
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 16. decembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) namā valdīja īpaša svinību gaisotne — tika godināti LZA, akciju sabiedrības “Latvijas gāze” un Latvijas Izglītības fonda mērķprogrammas 2003. gada balvu un stipendiju ieguvēji.

Laureātus, viņu darba atbalstītājus, citus sanākušos zinātniekus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uzrunāja LZA prezidents Jānis Stradiņš, atgādinot, ka šīs balvas tiek pasniegtas jau otro reizi, turklāt tās pasniedz ievērojamiem zinātniekiem un praktiķiem gāzes, siltumtehnikas un ar tām saistītās ķīmijas tehnoloģijas nozarēs un sirds ķirurģijas un kardioloģijas zinātnēs par izcilu darbu kopumu un mūža veikumu.

Var jau šķist, ka tīšuprāt apvienotas pavisam dažādas jomas, tomēr nav grūti saskatīt arī kopīgo. Gāze, enerģija ir tautsaimniecības attīstības dzīvinošais spēks, taču sirdsdarbība, asinsrite bagātina organismu ar skābekli, gaisu, citiem vārdiem — ar gāzi.

Medaļu, diplomu un stipendiju par mūža veikumu kardioloģijas attīstībā Latvijā saņēma LZA īstenais loceklis Jūlijs Anšelevičs.

Ar medaļu, diplomu un stipendiju par darbu kopu — siltuma un gāzes inženiersistēmu automatizācijas zinātniskie pētījumi — tika apbalvots Rīgas Tehniskās universitātes profesors Egīls Dzelzītis.

Gustavs Latkovskis par pētījumiem “Interleikīna gēnu polimorfisma nozīme koronārās sirds slimības attīstībā” saņēma diplomu un stipendiju. Tādu pašu atzinību izpelnījies arī Tālis Juhna par zinātnisko pētījumu “Humusvielu ietekme uz dzeramā ūdens kvalitāti”.

Pērn, kad LZA, a/s “Latvijas gāze” un Latvijas Izglītības fonda mērķprogrammas balvas tika pasniegtas pirmoreiz, laureātu medaļas vēl nebija izgatavotas, tāpēc tās vakar saņēma arī pirmie balvu ieguvēji — LZA goda doktors ķirurgs Romans Lācis un LZA korespondētājloceklis enerģētiķis Andris Krēsliņš.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!