• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2003., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar konstruktīvu skatu mūsu valstu nākotnes attiecībās

Vēl šajā numurā

17.12.2003., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību veicināšanu

Vakar, 16. decembrī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar ārlietu ministri Sandru Kalnieti, lai pārrunātu Latvijas un Krievijas attiecību perspektīvas, Latvijai pievienojoties Eiropas Savienībai, kā arī ņemot vērā Krievijas Federācijas Valsts domes vēlēšanu rezultātus.

Ministru prezidenta biedrs un ārlietu ministre vienprātīgi atzina, ka ir jāatsāk un jāuzlabo abu valstu dialogs, galvenokārt uzsverot ekonomiskās sadarbības stiprināšanu. Latvijas puse jau vairākkārt apliecinājusi gatavību konstruktīvai sadarbībai un, ņemot vērā jauno situāciju Krievijas Valsts domē, sagaida līdzvērtīgu apliecinājumu no Krievijas puses, pirmām kārtām apliecinot gatavību noturēt Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju tikšanos, kā arī ratificēt Latvijas un Krievijas robežlīgumu un parakstīt citus jau sagatavotos divpusējos līgumus, kas ir abu valstu interesēs.

Runājot par vīzu jautājumiem un iespējām paātrinātā kārtībā izsniegt vīzas iebraukšanai Latvijā Šengenas vīzu turētājiem, tika atzīmēts, ka Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vadībā izveidota darba grupa, kas sagatavos un izvērtēs iespējamos risinājumus. Latvijas puse arī atbalsta Eiropas Savienības kopējo nostāju strādāt pie iespējamiem atvieglojumiem vīzu izsniegšanā Krievijas pilsoņiem.

Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers pauda atbalstu Ārlietu ministrijai, uzsverot nepieciešamību uzlabot Latvijas vēstniecību konsulāro dienestu nodrošinājumu, it īpaši Latvijas vēstniecībā Maskavā.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!