• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās inovāciju programmas rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2003., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas krāsām Spānijas zemē un ļaudīs

Vēl šajā numurā

18.12.2003., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās inovāciju programmas rīcības plānu

Šodien, 18. decembrī, Ekonomikas ministrijā notiks Nacionālās inovāciju programmas vadības padomes sēde, kurā apspriedīs Nacionālās inovāciju programmas 2004. gada rīcības plāna projektu. Sēdē piedalīsies Nacionālās inovāciju programmas vadības padomes priekšsēdētāja vietnieks, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, valsts sekretāra vietniece Ilga Preimate, Nozaru struktūrpolitikas nodaļas vadītāja Astrīda Burka un Inovāciju nodaļas vadītāja Una Vanaga.

Sēdē tiks izvērtēta Nacionālās inovāciju programmas 2004. gada rīcības plāna projekta atbilstība sekmīgai inovāciju politikas turpmākai īstenošanai valstī. Programmas vadības padome lems par tā apstiprināšanu.

2003.gadā 8.aprīlī Ministru kabineta apstiprinātās Latvijas Nacionālas inovāciju programmai 2003.–2006. gadam ir jāveicina uz zināšanām virzītās ekonomikas attīstība Latvijā.

Nacionālās inovāciju programmas rīcības plāna 2004.gadam projekts tika izstrādāts, balstoties uz programmu un tajā ietverto pasākumu plānu, kas iezīmēja jau noteiktus mērķus un uzdevumus, kuru īstenošana ir jāattīsta un jāturpina arī 2004. gadā. Programmā kā svarīgākie ir noteikti šādi virzieni – inovatīvai darbībai labvēlīgas vides veidošana, inovatīvu uzņēmumu veidošanās un attīstības sekmēšana, kā arī konkurētspējīgas tautsaimniecības struktūras izveide.

Ministru kabinets, akceptējot programmu, ir noteicis, ka Ekonomikas ministrija ir atbildīgā par programmas ieviešanu un tai reizi gadā ir jāinformē valdība par progresu programmas īstenošanā.

Tā kā inovāciju politika ir horizontāla politika, kas aptver vairākas jomas un sektorus, tad rīcības plāna izstrādē un arī tā īstenošanā Ekonomikas ministrija sadarbojas arī citām ministrijām un institūcijām. Īpaša loma ir Izglītības un zinātnes ministrijai, arī Augstākās izglītības padomei, Latvijas Zinātnes padomei, Latvijas Attīstības aģentūrai, Latvijas Tehnoloģiskajam centram un Patentu valdei. Plāna projekta izstrādē piedalījās arī Labklājības ministrija, Finanšu ministrija, Satiksmes ministrija, Vides ministrija, Zemkopības ministrija, Latvijas Pašvaldību savienība, Centrālā statistikas pārvalde.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!