• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Apmeklējot LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2003., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās inovāciju programmas rīcības plānu

Vēl šajā numurā

18.12.2003., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Apmeklējot LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centru

REPSE.JPG (20638 bytes)
Vakar, 17.decembrī, apmeklējuma laikā: Latvijas Universitātes Biomedicīnas pētījumu un studiju centra zinātniskais direktors akadēmiķis prof. Elmārs Grēns un Ministru prezidents Einars Repše
Foto: Boriss Koļesņikovs/A.F.I.

Ministru prezidents Einars Repše trešdien, 17. decembrī, pēc profesora Elmāra Grēna uzaicinājuma apmeklēja Latvijas Universitātes Biomedicīnas pētījumu un studiju centru un tikās ar tā vadošajiem zinātniekiem.

Vizītes laikā Ministru prezidents tika iepazīstināts ar centra struktūru, galvenajiem projektiem, kā arī apskatīja vairākas pētījumu laboratorijas un diskutēja ar zinātniekiem par valstij un zinātnei sasāpējušiem jautājumiem.

E.Grēns un E.Repše sarunas laikā vienojās, ka valdības 16. decembra lēmums par cilvēka genoma izpētes likuma grozījumu spēkā stāšanos bijis izsvērts un pareizs, jo veicinās šīs Latvijai tik svarīgās nozares attīstību. Zinātnieki un Ministru prezidents bija vienisprātis, ka šīs programmas attīstība būtu stimuls arī veselības aizsardzībā pāriet uz jaunām, modernām metodēm.

Ministru prezidents uzskata, ka šai zinātnes nozarei ir labas perspektīvas, lai tā kļūtu arī par pašfinansējošos. “Zinātne var palīdzēt tautsaimniecībai kļūt rentablākai,” uzsvēra Ministru prezidents, piebilzdams, ka šis ir viens no augsto tehnoloģiju projektiem, ar kuru Latvija savu varēšanu var pierādīt pati sev un pasaulei.

E.Repše aicināja zinātniekus gatavot rūpīgi izstrādātus projektus, lai brīdī, kad tiktu dalīti kādi papildu līdzekļi, viņu veidotie projekti spētu pilnvērtīgi konkurēt ar citām vajadzībām, gūstot atbalstu koalīcijā, valdībā un Saeimā. “Zinātniekiem jānāk ar labi pamatotiem projektiem un rūpīgi sagatavotiem priekšlikumiem,” uzsvēra Ministru prezidents. Viņš arī aicināja Biomedicīnas pētījumu un studiju centra zinātniekus cieši sadarboties ar nozares — Izglītības un zinātnes ministriju.

Vēl vizītes laikā Ministru prezidents tika iepazīstināts ar jaunajiem zinātniekiem un par piemiņu no viesošanās centra no E.Grēna rokām saņēma īpašu cilvēka gēnu karti.

Kristīne Jučkoviča, Ministru prezidenta palīdze preses jautājumos

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!