• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja: Atvadoties no Lietuvas vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2003., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 18. decembrī, Saeimas sēdē

Vēl šajā numurā

19.12.2003., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja:

Atvadoties no Lietuvas vēstnieka

Trešdien, 17.decembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Petru Vaitiekūnu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Sarunas gaitā pārrunāta iekšpolitiskā situācija Lietuvā, kā arī gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

Lietuvas vēstnieks P.Vaitiekūns norādīja, ka vēstnieka statusā viņš parlamentā viesojas pēdējo reizi, jo jau pavisam drīz viņš kļūs par Lietuvas prezidenta ārlietu padomnieku. Vēstnieks pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību, kas šajā laikā izveidojusies abu valstu starpā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre savukārt izteica cerību, ka, mainoties vēstnieka ieņemamajam amatam, attiecības starp Latviju un Lietuvu kļūs vēl ciešākas – jo īpaši svarīgi tas ir abu valstu dalības ES kontekstā. Liela nozīme ir arī reģionālajiem kontaktiem un Baltijas asamblejas darbībai.

P.Vaitiekūns informēja par iekšpolitisko situāciju Lietuvā, norādot, ka skandāls ap valsts prezidentu to ir būtiski sarežģījis. Jau tuvākajā laikā Seimā sāksies impīčmenta procedūra, par kuras ierosināšanu savākti 86 deputātu paraksti.

Puses pārrunāja arī gatavošanos Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Vēstnieks pastāstīja, ka Lietuvas parlaments nolēmis – EP vēlēšanas notiks 13.jūnijā. Puses bija vienisprātis, ka būtiski ir saglabāt Eiroparlamenta deputātu saikni ar nacionālajiem parlamentiem.

Atvadoties no Šveices vēstnieka

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 17.decembrī tikās arī ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Villiju Holdu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Izvērtējot Latvijas un Šveices attiecības, sarunas dalībnieki tās raksturoja kā draudzīgas un atvērtas, uzsverot, ka pēdējos gados aktivizējas abu valstu sadarbība kultūrā, politikā un arī ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre izteica gandarījumu, ka politiskie kontakti un Latvijas virzība uz pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā rada stabilu un drošu pamatu attiecību attīstībai ekonomikā. Samērā nesen spēkā stājusies arī konvencija par nodokļu dubultas uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem abās valstīs. Latvijas mērķis ir attīstīt valstī sociāli atbildīgu ekonomiku, uzsvēra I.Ūdre.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību dalīties pieredzē Latvijai un Šveicei būtiskos jautājumos, piemēram, likumdošanas bāzes pilnveidošanā, lai ierobežotu nekontrolētas naudas plūsmas banku sistēmā. Perspektīvā šādu tiesisku instrumentu esamība stiprinātu Latvijas kā nākamās ES dalībvalsts robežu aizsardzības spējas un ierobežotu terorisma attīstību.

Šveices vēstnieks pauda gandarījumu un apsveica Latviju ar panākumiem virzībā uz dalību ES. V.Holds sacīja, ka Latvija, darbojoties savienībā ar pārējām ES dalībvalstīm, iegūs plašākas attīstības iespējas.

Sarunas dalībnieki atzinīgi novērtēja arī abu valstu parlamentāros kontaktus. 8.Saeimā darbojas Latvijas un Šveices parlamentu sadarbības grupa, un Šveicē ir izveidota Latvijas, Igaunijas un Lietuvas atbalsta grupa “Pro Baltikum”.

Pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām Latvijā, kā arī darbs tiesiskās bāzes radīšanā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pasniedza Šveices vēstniekam V.Holdam piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!