• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai veiksmīgi turpinātu pārstāvēt Latvijas intereses. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2003., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.579

Par darba grupu intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumos

Vēl šajā numurā

19.12.2003., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai veiksmīgi turpinātu pārstāvēt Latvijas intereses

Vakar, 18.decembrī, noslēdzās ikgadējā Latvijas Republikas vēstnieku divu dienu sanāksme

VESTNIEKI1.JPG (85112 bytes)
Trešdien, 17.decembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs rīkoja pieņemšanu Latvijas diplomātiskajiem pārstāvjiem ārvalstīs un Ārlietu ministrijas darbiniekiem (augšējā attēlā); ārlietu ministres Sandras Kalnietes un Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas tosts par Latvijas nākotni (apakšējā attēlā)
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Ļoti cienītā ministres kundze, augsti godātais valsts sekretāra kungs, godātie mūsu valsts diplomāti, vēstnieki un vēstnieces!

Man prieks jūs sveikt šeit, Rīgas pilī, svētku priekšvakarā jūsu gadskārtējās tikšanās programmas ietvaros. Es ceru, ka šī jums būs izdevība neformālā gaisotnē kontaktēties un apmainīties domām ar jūsu kolēģiem tīri brālīgā gaisotnē, tāpat es ļoti priecātos kādus vārdus pārmīt ar katru no jums.

Mēs visi strādājam diezgan intensīvi šajā ārlietu resorā, un, svētku laikā atskatoties uz iepriekšējā gadā veikto, es vēlētos atkārtot to, ko šorīt jau teicu, – man šķiet, ka paveikts ir ļoti daudz, protams, tikpat daudz darāmā vēl ir priekšā, tamdēļ novēlu jums visiem, lai šie būtu jauki svētki, lai jums būtu patīkama šī atgriešanās Dzimtenē, lai tā jūs iedvesmo jauniem pūliņiem un jaunām sekmēm. Es no savas puses gribu vēlreiz uzsvērt, ka man vienmēr katra tikšanās ar jums ir bijusi īpaša izdevība novērtēt to, ka Latvija ir tāda valsts, kurai ir vērts pastāvēt. Uz mūsu kopējo darbu par Latvijas nākotni, par Latvijas interesēm un par jūsu laimi un veselību!

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu jums un jūsu ģimenēm!

Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas tosts pieņemšanā Latvijas vēstniekiem un Ārlietu ministrijas vadībai Rīgas pilī 2003.gada 17.decembrī

Par Latvijas vēstnieku sanāksmi

Vakar, 18. decembrī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers piedalījās Latvijas diplomātisko misiju vadītāju gadskārtējā divu dienu sanāksme “Latvijas vieta jaunās dalības un partnerības statusā”, kur kopā ar ekonomikas ministru Juri Lujānu un Latvijas Attīstības aģentūras valdes priekšsēdētāju Juri Kanelu informēja par Latvijas tautsaimniecības attīstības jautājumiem, uzklausīja vēstnieku viedokļus un atbildēja uz viņu jautājumiem.

VESTNIEKI3.JPG (68641 bytes)Uzrunājot sanāksmes dalībniekus, A.Šlesers pateicās par vēstnieku ieguldījumu, veicinot Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, un, norādot uz nepieciešamību nostiprināt Latvijas vietu Eiropas un pasaules ekonomikā, uzsvēra vēstnieku un ekonomisko diplomātu lomu Latvijas eksporta veicināšanā un investīciju piesaistīšanā valsts tautsaimniecības attīstībai.

Uzrunājot Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītājus, ekonomikas ministrs Juris Lujāns teica: “Latvijas stratēģiskie mērķi ārpolitikā — iestāšanās ES un NATO — ir realizēti. Tagad pienācis laiks stratēģiski izvirzīt jaunus mērķus, un tiem jābūt ekonomiska rakstura. Latvijas ārējās ekonomiskās politikas mērķis ir nodrošināt valsts ekonomisko interešu aizstāvību un Latvijas konkurētspējas veicināšanu ārvalstu tirgos. Uzņēmēju konkurences veicināšanai ārvalstīs un ārvalstu investīciju piesaistei Latvijas tautsaimniecībā jākļūst par vēstniecību darba prioritāti.”

J. Lujāns uzsvēra, ka vēstniecību aktīva iesaiste Latvijas ekonomisko interešu realizēšanā palīdzēs labāk izmantot tās priekšrocības un iespējas, ko dos Latvijas dalībvalsts statuss ES. Šajā kontekstā Latvijas diplomāti tika iepazīstināti ar valsts Ārējo ekonomisko pārstāvniecību attīstības koncepciju, uzsverot to būtisko atbalsta lomu Latvijas uzņēmējiem sadarbības partneru atrašanā ārvalstīs un ārvalstu investīciju novirzīšanai līdz Latvijai.

J. Lujāns izklāstīja Ekonomikas ministrijas 2004. gada prioritātes un instrumentus to īstenošanai. Ministrs, akcentējot eksporta veicināšanas pasākumus, informēja diplomātus par jaunās Latvijas eksporta veicināšanas programmas pamatnostādnēm. Programma tiks izstrādāta 2004. gada pirmajā pusē. Tā aptvers rūpniecības, lauksaimniecības un pakalpojumu sektorus, izvērtējot eksporta veicināšanas institucionālo nodrošinājumu, nosakot Latvijas eksporta mērķa tirgus un galvenos darbības veidus, kā arī plānotos pasākumus, lai veicinātu uz eksportu orientētu preču ražošanu. Kā svarīgu eksporta veicināšanas pasākumu J. Lujāns minēja Latvijas un ārvalstu uzņēmēju kontaktbiržas, kuru laikā uzņēmēji tuvāk iepazīst otras valsts biznesa vidi. Ministrs aicināja vēstniekus būt aktīviem šo kontaktbiržu veidošanā.

Īpaša uzmanība uzrunā tika veltīta tūrismam kā vienai no Latvijas tautsaimniecības galvenajām prioritātēm. Vēstnieki tika iepazīstināti ar tūrisma nozares attīstības plānu un konkrētiem nākamā gada pasākumiem, ko īstenos Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA). Vēstnieki pirmie saņēma TAVA jauno informācijas bukletu par Latviju. Tikko iznākušais informatīvais materiāls ir pirmais šāda veida informatīvais izdevums tūrisma prezentācijas materiālu sērijā ar vienotu stilistiku un Latvijas tēlu tajā, ko tuvākajā laikā izdos TAVA.

Pēcpusdienā Latvijas vēstnieki eiroatlantisko attiecību un drošības politikas problemātiku turpināja apspriest neformālā diskusijā ar Dānijas ārlietu ministru Peru Stigu Mālleru un ASV vēstnieku NATO Nikolasu Bērnsu.

Ministru prezidenta biedra birojs, Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!