• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par degvielas kvalitātes uzraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2003., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diskusijām pirms lēmumiem

Vēl šajā numurā

24.12.2003., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par degvielas kvalitātes uzraudzību

18.decembrī Doma laukumā Valsts ieņēmumu dienests (VID) prezentēja no SIA “Armgate” iegādātās trīs nokomplektētas pārvietojamās ekspreslaboratorijas, kas nodrošinās degvielas kvalitātes uzraudzību atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 2000.gada 26.septembra noteikumu Nr.332 “Noteikumi par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu” prasībām visās Latvijas degvielas uzpildes stacijās, termināļos un naftas produktu noliktavās.

Pārvietojamā laboratorija izgatavota uz automašīnas “Renault Mascott” bāzes ar atsevišķi nodalītu vadītāja kabīni un laboratorijas telpu — konteineru “Poly Van”. Laboratorijā ir ierīkota aparatūra galveno MK noteikumos Nr.332 normēto degvielas kvalitātes rādītāju noteikšanai ar reglamentētajām analīzes metodēm. Izmantojot laboratorijas aparatūru, speciāli apmācīti VID Akcīzes preču pārvaldes darbinieki varēs veikt sēra un svina satura noteikšanu degvielā, benzola, aromātisko un nepiesātināto savienojumu, spirtu un ēteru saturu gan benzīnā, gan dīzeļdegvielā, dīzeļdegvielas sastingšanas temperatūras mērījumus, degvielas tvaika spiediena mērīšanu, degvielas blīvuma mērījumus un citus degvielas kvalitātes mērījumus.

Laboratorijas ir nokomplektētas arī ar ierīcēm degvielas paraugu ņemšanai pēc standarta LVS ISO 3170.

Speciālais laboratorijas aprīkojums ir droši nostiprināts, nodrošināts pret triecieniem un vibrāciju, kā arī ir viegli demontējams. Gaisa kondicionēšanas sistēma nodrošina laboratorijas telpas temperatūru 18 — 25 ¼C, āra temperatūrai svārstoties no -30 līdz +35 ŗC. Ventilācijas sistēma nodrošina gaisa tīrību laboratorijā. Iebūvētas ūdensapgādes un atkritumu savākšanas sistēmas novērš vides piesārņošanu un nodrošina atbilstību darba higiēnas prasībām. Laboratorijas iekārtojums atbilst standartam LVS EN ISO/IEC 17025:2000 “Testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju kompetences vispārīgās prasības”.

Vides apstākļi laboratorijā atbilst Latvijas Republikas darba aizsardzības normatīvo aktu prasībām.

Atklātā konkursā par pārvietojamo (mobilo) ekspreslaboratoriju iegādi, ko VID izsludināja šā gada maijā, uzvarēja SIA “Armgate”. Projekta kopējās izmaksas — Ls 515 796. SIA “Armgate” izstrādāja projektu, nodrošināja laboratorijas būves vadību un piegādāja iekārtas VID. SIA “Armgate” ir lielākais degvielas analīzes iekārtu un laboratorijas aparatūras piegādātājs Latvijā. Pielietojot savas darbības desmit gadu pieredzi, SIA “Armgate” veiks arī laboratorijā strādājošo VID Akcīzes preču pārvaldes darbinieku apmācību un nodrošinās aparatūras tehnisko apkopi un remontu.

Pirmās degvielas kvalitātes pārbaudes Latvijas degvielas uzpildes stacijās varētu notikt jau janvārī, kad SIA “Armgate” speciālistu vadībā notiks pirmie izbraukumi, lai mācību laikā veiktu degvielas kvalitātes pārbaudes.

VID Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!