• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Akadēmijas gudrības pūci un "Grindeks" dāsnuma zīmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2003., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar tēva mācību grūti dzīvot

Vēl šajā numurā

24.12.2003., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Akadēmijas gudrības pūci un “Grindeks” dāsnuma zīmi

GRINDEX.JPG (62824 bytes)
Sestdien, 20.decembrī: Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis Pēteris Guļāns, LZA īstenā locekle Emīlija Gudriniece un LZA īstenais loceklis Rūsiņš Mārtiņš Freivalds
Foto: Jānis Brencis

Sestdien, 20.decembrī, Latvijas Zinātņu akadēmija un zāļu ražotājs “Grindeks” svinīgā sarīkojumā Latvijas Nacionālajā operā pasniedza balvas labākajiem Latvijas zinātniekiem. Balvas un prēmijas 1000 latu apmērā saņēma trīs ievērojami Latvijas zinātnieki, bet ar 250 latu prēmiju tika apbalvoti četri jaunie zinātnieki.

 

Balvas 1000 latu apmērā un Jāņa Strupuļa veidoto goda zīmi “Zelta pūce” par mūža ieguldījumu zinātnes attīstībā saņēma LZA īstenā locekle Emīlija Gudriniece, LZA īstenais loceklis Rūsiņš Mārtiņš Freivalds un LZA goda loceklis Pēteris Guļāns.

Par labākajiem Latvijas jaunajiem zinātniekiem šogad atzīti Agrita Puzuka no LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centra, Tatjana Bogučarska no RTU Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģijas institūta, Ilze Boldāne noLU Latvijas Vēstures institūta un Edmunds Svenčs no Nacionālās aizsardzības akadēmijas. Jaunie zinātnieki saņēma goda zīmi “Sudraba pūce”, diplomus un prēmijas 250 latu apmērā.

Šī gada Zinātnes balvas laureāts Pēteris Guļāns atzīmē, ka iegūto Zinātnes balvu uztver nevis tikai kā atzinību sev un savam darbam, bet visam viņa pārstāvētajam aktuālo ekonomikas problēmu pētniecības virzienam. “Pasaule mainās, līdz ar to ir jāmainās visai ekonomiskajai domāšanai, tāpēc, pētot aktuālās ekonomikas problēmas, mēs cenšamies mainīt šo domāšanu. Balva ir atbalsts ne tikai man personīgi, bet visai nozarei kopumā,” atzīst Pēteris Guļāns.

Savukārt jaunā zinātniece Agrita Puzuka atzina: “Jūtos gandarīta, ka mans darbs ir ticis novērtēts. Man ir liels prieks un gods saņemt “Grindeks” un LZA Zinātnes balvu.“ Zinātniece piemetināja, ka bieži vien pašam cilvēkam ir grūti izvērtēt sava darba augļus, tāpēc ir svarīgi saņemt novērtējumu no apkārtējiem un profesionāļiem.

Gada balva zinātnē tiek piešķirta jau sesto reizi. Šāda tradīcija tika iedibināta 1998.gada 4.jūnijā, LZA prezidentam Jānim Stradiņam un “Grindeks” padomes priekšsēdētājam Valdim Jākobsonam parakstot vienošanos par sadarbību un gada balvām un prēmijām zinātnē. Prēmijas izmaksas finansiāli nodrošina publiskā a/s “Grindeks”.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Latvijas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš, a/s “Grindeks” valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons u.c.

“Grindeks” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!