• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ienesīgums - 4,53% gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izraudzīti Latvijas tiesneši Eiropas Kopienu tiesā

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ienesīgums – 4,53% gadā

Valsts kases pārvaldījumā esošo valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu kopējā vērtība 2003.gada 31.decembrī bija 12 823 692 lati. Valsts kase šo naudu ir ieguldījusi valsts parādzīmēs un banku termiņnoguldījumos. Valsts kases ieguldījumu plāna līdzekļu ienesīgums ir 4,53% gadā.
Kopējie pensiju otrā līmeņa līdzekļu Valsts kasē saņemtie procenti un ieņēmumi no aktīvu realizācijas ir 1,12 miljoni latu. Līdzekļu vienas daļas vērtība laikā kopš valsts fondēto pensiju sistēmas ieviešanas un līdzekļu pārvaldīšanas Valsts kasē ir pieaugusi no 1 lata līdz 1,138 latiem.
Valsts kases pārvaldīto līdzekļu ieguldījumu struktūra ir šāda: vērtspapīros ieguldīti 82,3% no kopējiem aktīviem, termiņnoguldījumos – 17,7%.
Otrā pensiju līmeņa shēmas dalībnieki arī turpmāk var uzticēt savus fondēto pensiju līdzekļus pārvaldīšanai Valsts kasē. Valsts kase jau ir stabili apliecinājusi savu veiksmīgo darbību pensiju līdzekļu pārvaldīšanā. Valsts kase, pārvaldot pensiju līdzekļus, nodrošina stabilitāti un ilgtermiņa drošību.
Valsts fondēto pensiju likumā noteiktie finanšu instrumenti, kuros Valsts kase var ieguldīt fondēto pensiju shēmas dalībnieku līdzekļus, potenciāli spēj nodrošināt tādu pašu ienesīgumu kā privāto pārvaldītāju konservatīvie ieguldījumu plāni, turklāt saglabājot maksimāli iespējamu fondēto pensiju shēmas dalībnieku līdzekļu drošību, kas ir Valsts kases kā valsts pārvaldītāja galvenais mērķis.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!