• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopā ar dzejnieku redzes treniņos un ieraudzīšanas priekos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sāk nomainīt Latvijas kontingenta vadību Irākā

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopā ar dzejnieku redzes treniņos un ieraudzīšanas priekos

ZIEDONIS1.JPG (15785 bytes)
Imants Ziedonis
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Zvaigznes dienā, kad senos laikos un tālās zemēs Zvaigzne trim gudrajiem parādīja ceļu pie Kristus bērniņa, Imants ZiedonisZIEDONISVAKS.JPG (14095 bytes) piepulcina pilnu Žurnālistu namu (no pagrabiņā vajadzēja pārcelties uz lielo zāli) un dāsni kaisa savus mazos ziņojumus par sadzirdētiem un ieraudzītiem prieka mirkļiem “no viskurienes un visurienes”. Ar saviem mazajiem stāstiņiem un atziņu dzirkstīm vedina savus klausītājus padomāt augstāk un tālāk, ļauties ticības, cerības un mīlestības brīnuma apjausmai. Un vienmēr – vakar jau desmito reizi! – tas notiek šai neparastajā dienā, un vienmēr kopā ar Ainu Kalnciemu un viņas brīnumaino klavesīnu.
Imanta Ziedoņa radoši raženās 70 gadu jubilejas dienās apgāds “Daugava” laida klajā pirmo grāmatiņu “No patikšanas uz patikšanu”, kurā bija apkopoti viņa piezīmju grāmatiņu izraksti no dažādiem gadiem. Šajās dienās ceļu pie lasītājiem sākusi jau otra grāmatiņa – šoreiz ar 2002.gada skicējumiem. Savos ceļavārdos dzejnieks raksta: “Tā gribētos, lai mēs ticētu, ka visādu mazu gaismiņu parādīšanās vienmēr un visur – riekstos un tekstos, goda vārtos un dzejoļu vārdos, tautas parunās un zinātņu formulās – ir kāda dievišķa Viena klātbūtne, kas apjausta dara tevi priecīgu.”

 

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!